Gjør et bokkupp

Bokgigantene i USA priser seg ut med skyhøy frakt, mens kollegene i England er lommebokvennlige. Men også i Norge kan du handle billige bøker.

Publisert
Sist oppdatert


Handler du over disk her på berget eller bestiller fra Haugen Bok, kommer du faktisk ganske rimelig fra det.

Det gjelder utenlandske bøker på engelsk, vel og merke. Den beryktede bokbransjeavtalen gjør det dyrt med bøker på norsk.

Mange tilbud

Bøker er tunge og portoen fra utlandet er derfor høy, særlig fra USA. Trikset er å benytte seg av nettbutikkenes tilbud på bokbestselgerne. Da sparer du kroner. Utvalget er dessuten enormt i store utenlandske nettbutikker.

Med bøker slipper du dessuten å bekymre deg for 200 kroners-grensen for toll og moms på småpakker. Det er nemlig ingen merverdiavgift på bøker. Bestill i vei. Dette er våre andre hovedfunn:

 • Amazon.co.uk, som har fusjonert med Waterstones, er aller billigst av butikkene vi besøkte, mest fordi de regelmessig har bestselgertilbud.

 • Giganter som Barnes & Noble, som er slått sammen med svære Borders, tar hele 100 kroner i porto for å sende en bok til Norge. Regn med 50 kroner i frakt fra England.

  Gjør et bokkupp


  Bøkene

  DinSide sjekket prisene på følgende bøker:

  Irvine Welsh: Porno: Skottens etterlengtede oppfølger til Trainspotting. Forteller hva som har skjedd med personene "alle" ble kjent med i filmen med samme navn (innbundet).

  Stephen King: From A Buick 8: Den amerikanske skrekkmesteren er tilbake med nok en gyser. Vi tipper også denne blir filmet (innbundet).

  Philip Pullman: Northern Lights / The Subtle Knife / The Amber Spyglass (trilogi): Bøkene for de som har vokst fra Harry Potter og er lei av Ringenes Herre. Deler av handlingen foregår på Svalbard (pocket).

  Catherine Millet: The Sexual Life Of Catherine M: Den mye omtalte selvbiografiske romanen til pariserinnen med en forkjærlighet for gruppesex (pocket).

  Paul Auster: The Book Of Illusions: Ny, sober utgivelse fra forfatteren som definerer New York (innbundet).

  Se hvor du kjøper de billigste bøkene

  Butikkene

  Dette er bokhandlene vi besøkte:

  Amazon (UK)
  Barnes & Noble (USA)
  Booksamillion (USA)
  Blackwell’s (UK)
  Eason's (Irland)
  WHSmith (UK)
  The Book [email protected] (UK)
  Bokkilden(Norge)
  Haugen Bok (Norge)
  Norli (Norge)
  Mao (Norge)
  Tanum (Norge)
  Ark (Norge)

  Ark har kjøpt flesteparten av Libris-bokhandlene. Narvesen ble utelatt på grunn av dårlig utvalg.

 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer