Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.comVis mer

Gjør det på fransk

Bakfra, bundet eller beruset? Fransk, gresk, dansk og norsk - sex finnes på alle språk! Les mer i vår ordbok:

Gresk, fransk, dansk eller norsk? Vi kjenner de fleste utrykkene for seksuelle variasjoner, men vi har ikke alltid styr på hva som egentlig er hva. Vi snakker jo ikke alle språk helt flytende.

Men det kan du fra nå av glemme. Her er ordboken som kan brukes av alle, og husk at jo flere språk du snakker, desto bedre kommuniserer du med sexpartneren din.

Les også: Her er 12 stillinger du må prøve

Amerikansk
Dette er stillingen hvor mannen sitter på en stol med kvinnen på fanget, med ansiktene vendt mot hverandre.

- Det minner om en av de mest kjente tantrastillingene, og er en god måte å skape en følelse av kontakt på. Her handler det også om bevegelser og om at hjertene møtes. Det er en meget forførende stilling der kvinnen kan løfte på rumpa og gli nedover mannen. Inngangen til skjeden er en av de mest følsomme stedene, og den kan hun stimulere når hun sitter slik. Samtidig kan hun bevege på seg, paret kan kysse og mannen kan slikke på bystene hennes, forteller den danske sexologen Joan Ørting til Esktra Bladet.

Les også: Lær mer om Kama Sutra og om å ha sex i flere timer

Artikkelen fortsetter under annonsen

Japansk
Her blir en av partnerne bundet - dette kalles også for bondage.

- Sterke kvinner elsker å bli bundet. Det kan være ankler eller håndledd. Fjerner du i tillegg partnerens syn ved å binde vedkommende for øynene, blir det enda mer hemningsløst, ifølge Ørting.

Mange menn liker også dette, fordi de føler de har kontroll over kvinnen, som kanskje er veldig dominerende i hverdagen. Men bytt roller innimellom også. Det er mange menn som nyter å overlate hele ansvaret til kvinnen.

Her er 6 ting hun elsker

Spansk
Han onanerer mellom kvinnenes bryster.

- Her gjør du mannen en skikkelig tjeneste. Det er bløtt, varmt og godt for ham, særlig hvis dere bruker olje. For henne gir ikke dette så mye annet enn glede over å se partneren sin i ekstase. Men det går an å kombinere, slik at penis av og til kommer opp til munnen og blir slikket. Stillingen kan anbefales til par som ønsker litt fornyelse i forspillet sitt. Lek med det, men hvis kvinnen ikke synes det er godt, skal dere la være, for hun kan lett komme til å føle seg misbrukt, sier Ørting.

Les også: Ekte kvinner faker ikke

Gresk
Her er det analsex som gjelder.

- I dag er dette super moderne, og mange er svært fiksert på det. Men analsex handler ikke bare om å stappe inn en penis. Det kan være en finger, en dildo eller tungen. Og når man han oralsex, går det an å kombinere med en finger i to-eren, forklarer Ørting.

Mange synes det er veldig deilig å bli slikket. Man føler seg akseptert med både hud og hår, når man viser at man elsker de mest beskyttede områdene av hverandres kropp.

Selv om det kan være vanskelig for kvinnen å unngå å knipe sammen de første gangene hun prøver analsex, kan alle lære seg det. Når det lykkes, er det intenst, men det skal ikke vare for lenge. For så snart kvinnen har kommet, skal det ut, skriver den danske avisen.

Dansk
Her er det misjonærstillingen som gjelder.

- Det er en fantastisk stilling, fordi den kan varieres i det uendelige: Beina kan gå over mannens nakke eller de kan klemmes sammen, og man kan jobbe hurtig eller langsomt. Også kan kvinnen ta på seg selv, samtidig som man kysser hverandre og ser hverandre inn i øynene, forklarer Ørting.

Hvis mannen er stor, er dette en fin stilling. De som elsker å komme tett inn på et menneske, elsker også denne stillingen.

Fransk
Oralsex, favoritten til veldig mange.

- Det er etter hvert blitt sjeldent at man har samleie som ikke involverer oralsex. De aller fleste menn drømmer om en riktig god blow-job, hvor kvinnen til slutt svelger. Det handler om å føle seg akseptert og begjæret. Men det er bare noe tull at kvinnen bare svelger dersom hun elsker. Med mindre man kjenner hverandre, bør man på forhånd avtale om mannen kan komme i munnen hennes, da dette kan ødelegge kvinnens lyst på oralsex, sier Ørting.

Tysk
Hardt og godt - her er det snakk om SM!

- Sex handler om å ta og bli tatt, og da inngår elementer av SM i de fleste sexleker og i de fleste forhold, sier den danske sexologen.

De fleste kvinner liker en klask på rumpa i ny og ne, men mannen må klare å gjøre det riktig. Det handler ikke bare om det fysiske. For mange fungerer det ved at den ene dominerer ved å beordre partneren til å utføre handlinger, og ikke nødvendigvis har behov for å tilføre eller motta smerte. Ordren kan være: ”Slikk meg!” eller ”ta på brystene mine!”.

Les også: Kinky sex på moten

Norsk
Full og sanseløs.

- Her handler det om å sjekke hverandre opp i fylla og ha sex på det mest sanseløse. En franskmann spurte meg helt forundret på en bar en gang om hva slags sex vi egentlig har, siden omtrent alle holdt på å dette av barkrakken utpå natten. Han syntes det var lite sofistikert, sier redaktør for Cpunktet.no, Cecilie Kjensli, til Mozon.no.

Hun legger til at det er typisk norsk ikke å bruke kondom, og Norge ligger øverst på statistikken når det gjelder ikke å bruke beskyttelse.

Nordmenn er kondomkløner!