Gjensidige utbetaler 1,84 milliarder i kundeutbytte

800.000 nordmenn får penger på konto.

<b>800.000 HAR UTBYTTE PÅ VEI:</b> Gjensidige utbetaler 1,84 milliarder kroner i utbytte til sine kunder i disse dager. Foto: BERIT B. NJARGA
800.000 HAR UTBYTTE PÅ VEI: Gjensidige utbetaler 1,84 milliarder kroner i utbytte til sine kunder i disse dager. Foto: BERIT B. NJARGAVis mer

Det er Gjensidigestiftelsen som utbetaler kundeutbytte til alle Gjensidige-kunder, såfremt du oppfyller visse kriterier selvsagt.

Kundeutbytte blir utbetalt én gang i året, og det er nå.

- De fleste får utbyttet utbetalt på konto, og behøver ikke foreta seg noe. Pengene kommer i løpet av første uke av juli, sier Christian Haraldsen, informasjonssjef i Gjensidige Forsikring, til Dinside.

LES OGSÅ: Så my får du i feriepenger

Slik får du pengene raskere

Vi du ikke vil vente så lenge, men har behov for pengene nå, er det muligheter for å sette fart i utbetalingen.

Christian Haraldsen, informasjonssjef i Gjensidige Forsikring.  Foto: GJENSIDIGE/JO MICHAEL FIGUEIREDO
Christian Haraldsen, informasjonssjef i Gjensidige Forsikring. Foto: GJENSIDIGE/JO MICHAEL FIGUEIREDO Vis mer


- Kundene kan få pengene raskere, ved å logge seg inn eller henvende seg til kunderådgiver og bekrefte, eller endre, kontonummer. Da kommer pengene i løpet av en uke, forteller Haraldsen.

Det er 800.000 kunder som har rett til kundeutbytte i år, og det skal utbetales et samlet kundeutbytte på 1,84 milliarder kroner.

Gjennomsnittsbeløpet per kunde er 2.300 kroner.

Husk at du må betale skatt også på utbytte som dette: Det er 27 prosent skatt.

Ikke meldt deg? Da kan du miste pengene

Haraldsen forteller at de fleste det gjelder, får pengene på konto uten at de trenger å foreta seg noe spesielt. Det er Gjensidige-kunder som får utbetalt utbytte, men dette gjelder ikke alle, som du kan se av kriteriene nedenfor.

Dersom du ikke har mottatt utbytte tidligere, eller du har endret kontonummer eller har rett på utbetaling som etterlatt, bør du imidlertid ta kontakt med forsikringsselskapet, slik at de får registrert kontonummeret ditt.

Dette bør du gjøre innen 1. november, da beløp som ikke er utbetalt da, går tilbake til stiftelsen.

- Flesteparten av kundene behøver ikke å foreta seg noe som helst for å få utbyttet, men det er både fornuftig og hyggelig å sjekke hva man får, sier Haraldsen til Dinside.

Beløp under 150 kroner utbetales ikke.

Les også: Ikke se deg blind på samlerabatter fra forsikringsselskapene

Er dette noe du kan få?

Det er Gjensidige-kunder som får utbetalt utbytte, men dette gjelder ikke alle:

For å ha rett på utbytte, må du ha hatt forsikring i Gjensidige i 2014. Du må ha minst én forsikring i Gjensidige når stiftelsen avholder generalforsomling og vedtar kundeutbyttet, og du må ha norsk førdelsnummer eller D-nummer.

Bakgrunnen for kundeutbyttet er at Gjensidige tidligere var eid av kundene. Da Gjensidige gikk på børs i 2010 ble kundenes eierskap videreført i Gjensidigestiftelsen, der alle norske forsikringskunder i Gjensidige har stemmerett og rett til å stille som tillitsvalgte.

Les også: Organiserte får store rabatter

Sjekk prisen!

Generelt råder vi imidlertid ikke at du velger forsikringsselskap ut fra hvorvidt du får utbytte fra selskapet eller ikke, da det ikke er sikkert dette er det rimeligste for deg selv om du får utbytte.

Som med bank, bør du alltid be om tilbud fra flere forsikringsselskap, og dette bør du gjøre jevnlig. Du kan bruke vår samleforsikringskalkulator til å finne beste pris.

Husk også å undersøke vilkårene i forsikringene nøye - slik at du ikke ender opp med å sammenlikne epler med pærer.

Mange har også gode forsikringsavtaler gjennom ulike medlemskap eller fagforeninger - så undersøk om dette gjelder deg.