Gjensidige-kunder har 160 millioner kroner til gode

Fristen for å hente ut kundeutbyttet er 1. november.

<b>PENGER TIL GODE?</b> Er du Gjensidige-kunde, kan du ha penger til gode fra forsikringsselskapet. Foto: ALL OVER PRESS
PENGER TIL GODE? Er du Gjensidige-kunde, kan du ha penger til gode fra forsikringsselskapet. Foto: ALL OVER PRESSVis mer

Hvert år betaler Gjensidige tilbake et utbytte til sine kunder. Og fortsatt er det mange som har penger til gode av utbyttet for 2013, nærmere bestemt flere millioner kroner.

Her ser du hva du må gjøre om dette gjelder deg.

160 millioner til gode

Christian Haraldsen i Gjensidige. Foto: GJENSIDIGE
Christian Haraldsen i Gjensidige. Foto: GJENSIDIGE Vis mer


Bakgrunnen for kundeutbyttet er at Gjensidigestiftelsen, som er styrt av kundene i Gjensidige, eier cirka 60 prosent av aksjene i Gjensidige. Et av stiftelsens formål er ifølge kommunikasjonssjef Christian Haraldsen å videreformidle utbytte fra Gjensidige til kundene.

Så langt i år har forsikringsselskapet utbetalt rundt 1930 millioner, men fortsatt gjenstår cirka 160 millioner til utbetaling.

- Til sammen er det cirka 90.000 kunder, hvorav 50.000 privatpersoner, som har kundeutbytte til gode, forteller Haraldsen.

Men også disse kundene kan ha penger til gode, som de ikke vet om.

Normalt betales kundeutbyttet ut automatisk, men de som ikke har registert kontonummeret sitt, eller bekreftet at det som ligger inne stemmer, må selv hente ut utbyttet. Dette kan for eksempel gjelde nye kunder, eller de som ikke har hatt krav på kundeutbytte tidligere.

Tror du dette gjelder deg, kan du logge deg inn på selskapets kundesider og registrere riktig kontonummer eller kontakte en rådgiver innen 1. november.

- Penger som ikke blir utbetalt går inn i Gjensidigestiftelsens gavekapital, forteller Haraldsen.

Husk skatt

Velger du å ta ut kundeutbytte, er det greit å være klar over at du skatter 27 prosent av beløpet på neste selvangivelse.

For de som tar ut kundeutbyttet, kommer beløpet ifølge Gjensidige.no automatisk med i selvangivelsen. Dette gjelder naturlig nok ikke de som ikke får kundeutbyttet utbetalt.

Penger som ikke blir utbetalt går ifølge Haraldsen inn i Gjensidigestiftelsens gavekapital. Dermed vil du få skattefradrag for kundeutbyttet, så lenge beløpet overstiger minstebeløpet på 500 kroner.

LES OGSÅ: Tilbyr skattesøk via SMS