Gjeldsforsikring

Er du samboer, bør du holde deg langt unna gjeldsforsikringer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
[Ugjyldig objekt (NAV)]

En gjeldsforsikring er en livsforsikring som knyttes opp mot et lån og som sletter dette helt eller delvis ved dødsfall eller uførhet.

En pose penger

En gjeldsforsikring er en såkalt kapitalforsikring, det vil si en engangsutbetaling ved enten uførhet eller død.

Ofte kan du velge mellom å tegne forsikringen for henholdsvis 50 eller 100 prosent av gjeldens størrelse. Du kan også velge om den skal dekke dødsfall, uførhet eller begge deler.

Ikke bra for samboere

- Er man samboer, skal man ikke kjøpe gjeldsforsikring. Samboere arver nemlig ikke hverandre, og en gjeldsforsikring sletter eller reduserer lånet slik at arvingene arver en større andel av boligen uten gjeld, sier informasjonsrådgiver i Gjensidige Nor Forsikring, Bjarne Rysstad.

Du kan dermed risikere at det er din samboers foreldre som får halvparten av deres bolig dersom det skulle skje noe med ham.

En måte å takle problemet på, er å opprette et testament. Men det er kanskje litt tungvint når du i stedet kan velge en KONTOFORSIKRING.

10.000 kroner i året

Vi har sjekket prisen på en gjeldsforsikring, og har forutsatt at du ønsker å forsikre 100 prosent av en gjeld på 1,5 millioner kroner. I tillegg tar vi utgangspunkt i at du ønsker forsikring for både død og uførhet.

Pris gjeldsforsikring
Forsikring ved dødForsikring ved uførhet
Hun, 29 år (per måned)121 kr.315 kr.
Han, 30 år (per måned)191 kr.215 kr.
Grunnpremie (bare én)30 kr. -
Totalt for begge (per måned)872 kr. 
Samlet årspremie for begge10.464 kr. 

Eksempelet i tabellen nedenfor viser hva en gjeldsforsikring koster for et ektepar, hvor hun er 29 år og han 30. Prisene er hentet fra Gjensidige Nor Forsikring.