Gjeld gjør deg syk

Ja, du kan bli syk av for mye gjeld.

Publisert
Sist oppdatert

Dårlig helbred og nedsatt levetid. Det kan bli resultatet av å være ute i økonomisk uføre. Men ved å erkjenne problemene tidlig, trenger det imidlertid ikke å gå så galt.

Gir depresjon

Det er det engelske magasinet, timesonline.co.uk som hevder at gjeld og pengeproblemer er årsaken til mange sykdommer. Dette problemet skal være særdeles stort i Storbritannia, der rundt 10 millioner mennesker har stor gjeld, og problemer med å få betalt deres regninger. Det skriver fpn.dk.

For penger, eller mangel på det samme, skal altså ofte være årsaken til depresjon. Det engelske Legal Services Research Center har nylig meddelt at seks ut av ti klienter, som søkte om hjelp til å komme ut av økonomiske problemer, også mottok psykologhjelp eller fikk medisin eller annen behandling.

Blir stresset

Ifølge magasinet skal det sannsynligvis være stresshormoner i kroppen hos personer som frykter deres fremtid som følge av økonomisk uføre, som gir de helsemessige problemene. Lang tids påvirkning av stresshormoner kan føre til forringet hukommelse, og økt risiko for fedme, hjerteproblemer og type 2-diabetes.

Som om ikke det var nok. Gjelden har også en tendens til å påvirke sosiale relasjoner, det viser studier utført av Financial Services Authority. De mener blant annet at opp mot en tredjedel av alle engelske skilsmisser skjer i relasjon til pengeproblemer.

Problemene skal også ramme menn ekstra hardt.

Kun ved å se problemene i øynene, og være åpne omkring det, kan de som rammes få tidlig hjelp. Og dermed unngå feiltakelse nummer én: Å håpe at problemene blir borte av seg selv.

Kilde: fpn.dk.

Les mer om lån:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer