<b>HANDLE I DAG:</b> Hvis du likevel skal handle friluftsutstyr, bør du gjøre det i dag. Pengene du bruker sendes videre til Haiti.
HANDLE I DAG: Hvis du likevel skal handle friluftsutstyr, bør du gjøre det i dag. Pengene du bruker sendes videre til Haiti.Vis mer

Gir dagens omsetning til Haiti

Handler du her, får du varen, mens Haiti-ofrene får pengene.

Det er nå det skjer: Hvis du vil ha en ekstra god grunn til å handle friluftsutstyr, bør du slå til akkurat i dag. Hvis du handler turklær eller annet utstyr hos Stormberg i dag den 22. januar, enten i nettbutikken, eller i en av de tre konseptbutikkene, så gir du samtidig alle pengene til jordskjelvrammede på Haiti.

Steinar J. Olsen, gründer og daglig leder av Stormberg, synes tragedien på Haiti er så ufattelig at han bestemte seg for å gjøre noe ekstra. Og det ble å gi en dagsomsetning fra Stormberg.

- Vi har spredd budskapet i sosiale medier, gjennom Facebook og Twitter og lignende, og vi har fått veldig god respons. Derfor håper vi på en ekstra god omsetning i dag, sier Olsen til DinSide.

Slik gir du smart til Haiti

Håper på rekordomsetning

Han forteller at de første ordrene tikket inn allerede rett over midnatt.

Steinar J. Olsen gir bort Stormbergs dagsomsetning til jordskjelvrammede på Haiti.(Faksimile: Stormberg.no)
Steinar J. Olsen gir bort Stormbergs dagsomsetning til jordskjelvrammede på Haiti.(Faksimile: Stormberg.no) Vis mer


- Ordrene har strømmet på i hele natt i nettbutikken vår. Det er for tidlig å si noe om den totale omsetningen, men vi håper det blir noen hundretusen som vi kan overlevere til Røde Kors og deres arbeid på Haiti, sier Olsen.

Forrige fredag var Stormbergs omsetning i de aktuelle butikkene på cirka 210.000 kroner eksklusiv moms. Olsen håper nå at dagens omsetning blir mer enn det.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Du gir - og får varen selv

Det er vanskelig å se hvordan konseptet kan bli noe mer gullkantet for deg som forbruker. Det du kjøper hos Stormberg, tar du med hjem, mens alle pengene du har betalt, eksklusiv moms, går uavkortet til jordskjelvofrene.


- Vi har det veldig godt i dette landet, og dette er en helt ekstraordinær situasjon som krever ekstraordinære tiltak, sier Olsen, som har oppfordret andre virksomheter i Norge til også å gi en dagsomsetning.

Han håper å klare å motivere andre slik at dette blir en stafett som ruller.

Stormberg gir også pant på klær

Bedrifter har gitt millioner

- Givergleden fra næringslivet er enorm, og vi vet at det er en del innvandrerbutikker, kiropraktorer og andre virksomheter som stiller opp nå og gir bort en dagsomsetning, og det synes vi er veldig spennende, sier mediesjef i Røde Kors, Jon Martin Larsen, til DinSide.

Han understreker at det er en rekke bedrifter, både de Røde Kors har samarbeidet med gjennom mange år, og også andre, som allerede har gitt mye.

- Aker har gitt en million kroner, og Statoil har gitt tre millioner kroner til arbeidet vårt på Haiti. Responsen fra næringslivet de første dagene etter katastrofen var større enn vi noen gang har sett tidligere. Dette kombinert med givergleden fra private gjør at vi allerede nå er oppe i 26 millioner kroner, sier Larsen, som understreker at han håper dette vil fortsette fordi Haiti vil ha behov for hjelp i lang tid fremover.