- Uten riktig lader er dessverre GPS-en, som du sikkert har oppdaget, lite brukbar, skriver Fredrik til tyven på FINN.no. (Faksimile: Finn.no)
- Uten riktig lader er dessverre GPS-en, som du sikkert har oppdaget, lite brukbar, skriver Fredrik til tyven på FINN.no. (Faksimile: Finn.no)Vis mer

Gir bort resten til tyven

Finn-torget kan brukes til så mangt.

Natt til mandag 12. oktober brøt noen seg inn i bilen til Fredrik Lund Skyberg (29) og stakk av med hans Panasonic Strada GPS. Nå har Fredrik henvendt seg til tyven på markedsplassen FINN.no - for å gi bort laderen.

Til deg som brøt deg inn i min bil natt til mandag 12. oktober 2009 (...) Du hadde sikkert hastverk, og glemte å ta med deg laderen til apparatet og tok istedet med deg laderen og handsfreen til mobiltelefonen, skriver Fredrik i annonsen han har lagt ut på Finn.

- Det var moren min som foreslo at jeg skulle legge ut en annonse på Finn. Jeg gjorde det mest for å bearbeide eget sinne, men jeg har fått veldig mye positiv feedback på annonsen, sier Fredrik, som ikke har spesielt stor tro på at tyven vil lese annonsen.

- Nei, jeg har ikke den helt store troen på at gjerningsmannen skal melde seg, humrer Fredrik.

Handler du på Finn? To ting du ikke skal gjøre

Tok askebeger og sigarettenner

Fredriks historie er selvsagt bare et av mange eksempler på ergerlige innbrudd. Fredrik tror aldri han ser GPS-en igjen.

- Heldigvis lot de Statoil-koppen min være, men de tok sigarettenneren og innmaten i askebegeret. Jeg kan ikke helt skjønne at tyven har bruk for dette, men kjenner jeg Audi rett, skal de ha godt betalt for å installere nytt, sier Fredrik, som selv er flittig bruker av Finn.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er han ikke alene om. I forrige uke var det over 2 millioner unike brukere innom markedsplassen Finn.no, noe som gjør nettstedet til Norges fjerde største. Dermed er det kanskje en sjanse for at annonsen også blir lest av tyven.

Dette er tyvenes skrekkside

Ikke ulovlig

Tøysete annonser av typen over er slett ikke ulovlig, men alle annonser som legges ut på FINN torget går gjennom en manuell kontroll hvor noen sjekker innholdet, opplyser Finn.

- Det pleier å ligge rundt 2.000 gis bort-annonser på FINN torget. Det kommer gjerne inn et par hundre nye i uken. Her finnes det alt mulig, men kategorien ”dyr og utstyr” er størst, sier Nina Brekke, administrerende direktør i Finn torget.

Det er regler for hva som kan annonseres, men Finn godkjenner produkter som er lovlige.

- Eksempler på ting det er ulovlig å annonsere på FINN torget, er svartebørsprodukter, våpen, alkohol og dyr som det ikke er lov å ha i Norge. FINN torget skal være en tjeneste for alt fra tiåringer til bestemor på åtti, sier Brekke.

Finn synes ellers det er flott at folk legger ut ting de ikke vil ha, også med tanke på miljøet.

- Nå og da dukker det opp noen ganske morsomme annonser, som denne, sier Brekke.