Gift deg og bli rik

Å gifte seg er ikke bare en bekreftelse på kjærlighet, du blir også rikere av det, i følge en ny studie.

Å gifte seg lover godt for lommeboka. Gifte opparbeider seg nesten en fordoblet personlig formue sammenliknet med single eller skilte, i følge en amerikansk studie publisert i the Journal of Sociology.

Og det gjelder også i Norge.

- Det er mye lettere å konsentrere seg om karriere og andre forhold hvis man ellers er fornøyd og har det bra, hevder sosialantropolog og trendforsker Espen Freng til Mozon.

Han tror ting har en tendens til å falle på plass av seg selv når livet føles greit. Og ikke nok med det, du blir også friskere.

LES MER: KJÆRLIGHET GJØR DEG FRISK

- Er du tilfreds i privatlivet vil det gi en dominoeffekt, og du får det greit på jobben. Det påvirker holdningene dine og innstillingen du har til hverdagen, mener Freng.

God økonomi
De økonomiske utsiktene ser i hvert fall lyse ut etter å ha gått ned kirkegulvet, skal vi tro Jay Zagorsky, forsker ved OSU`s Center for Human Resource.

Gifte vil generelt øke inntjeningen, jobbe hardere, klatre raskere på karrierestigen, spare mer og investere smartere. Grunnen er rett og slett at gifte par jobber for noe større enn seg selv; familien.

Store tap
En innlysende årsak til at gifte har bedre økonomi er delt husholdning. Skilsmisse er i følge Zagorsky raskeste vei til økonomisk ruin.

LES OGSÅ: SLIK REDDER DU FORHOLDET

I tiden fra 1985 til 2000 fulgte han økonomien til 9055 gifte par med argusøyne. Han fant at disse økte formuen 93 prosent mer enn single og skilte over samme periode.

Menn kommer generelt bedre ut av det enn kvinner etter en skilsmisse, men de lider begge store økonomiske tap.
- Å gifte seg for så å skilles etter noen år er åpenbart ikke veien å gå for økonomisk selvstendighet, sier han.

 

Mozon, 23.01.2006