Gidder ikke bytte strømleverandør

Strømprisene er nå så lave at nesten ingen gidder å bytte strømleverandør.

Publisert
Sist oppdatert

Stadig færre nordmenn bytter strømleverandør viser tall fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE). Grunnen er lave priser - og små forskjeller mellom de ulike tilbyderne.

Lave strømpriser veier opp for rentehopp.

I andre kvartal i år skiftet 46.400 kunder strømleverandør. Dette er en nedgang på rundt 30 prosent sammenlignet med både samme kvartal i fjor og første kvartal i år.

Mindre fokus med lave priser

Kristin Kolseth, fungerende seksjonssjef i NVE ser ikke noe dramatisk i dette.

Gidder ikke bytte strømleverandør


- Med stor oppmerksomhet rundt strømpriser og leverandørbytte på høsten i fjor og vinteren i år er det naturlig at aktivitetene er lavere i andre kvartal, sier hun i en pressemelding.

- Det har også vært små prisforskjeller mellom ulike leverandører, noe som gir mindre insentiv til å bytte leverandør.

Også andelen næringskunder som skiftet leverandør gikk ned, fra 8.800 til rundt 5.000.

Finn billigste strøm, og bytt leverandør, med DinSides strømkalkulator

Velger spotpris

Om norske strømkunder ikke er så ivrige til å bytte strømleverandør, er det gledelig å se at mange følger vårt råd om å velge spotpris. Andelen av norske husholdninger som har spotpriskontrakter er oppe i 37 prosent, en økning på 3 prosent ifølge tall fra SSB.

Andelen fastpriskunder går ned.

– Det kan se ut som om norske huoldninger snarere velger å være eksponert for svingingene i spotmarkedet enn å forsøke å velge fastpris på rett tidspunkt, sier Kolseth.

Kilde: NVE


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer