Avisene du abonnerer på, kan sendes til en du er glad i.  Foto: Kim Jansson
Avisene du abonnerer på, kan sendes til en du er glad i. Foto: Kim JanssonVis mer

Gi bort avisen i ferien

Du trenger ikke stoppe avisen. Send den heller til noen som er hjemme.

Har vennene dine fire avisabonnementer fra før, er det selvsagt dårlig gjort å omadressere avisen dit, men har du familie, venner eller bekjente som ikke holder din avis, så har du muligheten til å glede dem nå.

For mens mange stopper avisen i ferien, så kan du også omadressere den. Og det kan du gjøre til en hvilken som helst adresse, det trenger slett ikke være til den adressen hvor du selv befinner deg.

Se også: Slik slipper du full postkasse

Personer som er mye på farten i ferien, vil uansett få problemer med å få ettersendt avisen dit de til en hver tid befinner seg. Da kan det å gi bort avisen være en mye bedre løsning.

Gratis for mange

Reglene for omadressering varierer fra avis til avis, men i mange tilfeller kan du få omadressert avisen helt gratis.

For eksempel opplyser Aftenposten at dersom du omadresserer avisen i Norge, kan det på grunn av frakt påløpe ekstra kostnader. Eventuell kostnad avregnes på neste faktura og vil føre til kortere abonnementsperiode. Men ifølge kundeservice hos Aftenposten er det mange steder du kan få levert avisen helt kostnadsfritt i ferien.

Kontakt den/de papiravisen(e) du holder, og spør etter ordningen.

Husk også gratisavisene

Men det hjelper lite å fjerne avisen fra døren hvis det hoper seg opp med gratisaviser som avslører at du er på ferie.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det skal imidlertid være mulig å reservere seg mot disse avisene. Du reserverer deg ved å merke postkassen din med "nei takk til gratisaviser" på samme måte som du kan merke postkassen din med "nei takk til uadressert reklame". Dette skal respekteres av distributørene.

- Du kan også ringe kundeservice hos Posten og registrere at du ikke ønsker å motta reklame og gratisaviser, har informasjonssjef Pål Jakobsen i Posten tidligere uttalt til DinSide.

Se også: Posten plukker av merker