Gi barna heroin

Rådhuset i Oslo vil ha skaterne vekk til tross for at de bedriver en sunn og samfunnsmessig billig aktivitet. Vil Oslo kommune gi barna alkohol før idretten tar dem?

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Skaterne i Oslo beskyldes for å forsøple Rådhuskvartalet, der de blant annet bruker Rådhustrappa til skatingen. I Vigelandsparken kan vi heller ikke ha skatere, ifølge kommunen.

Rus

Gi barna heroin

Skatesporten samler i dag flere utøvere enn noen gang. Dersom denne ungdommen ikke får lov til å skate, vil de finne seg noe annet å gjøre. Alternativene er flere:

 • Alkohol
 • Narkotika
 • Tagging
 • Rockeband
 • Fotball
 • Sykling

  Kostnadene forbundet med disse ulike aktivitetene er høye både på individ- og samfunnsnivå.

  Se hvorfor det lønner seg å legge til rette for skating

  Skating er i likhet med snowboard fortsatt en subkultur i Norge. Bladet Spirits årlige ungdomsundersøkelse viser at 1,7 prosent av ungdommen driver med skating, mens 19,9 prosent sverger til fotball.

  Forstår ikke

  Faktisk var import av rullebrett ulovlig (!) i Norge fra 1978 til 1989. Først da loven ble opphevet begynte norske ungdommer med skating. Kritikere hevder at Oslo kommune fortsatt skulle ønske sporten var forbudt.

  - Grunnen til motstanden er enkel, nemlig et enormt generasjonsskille. Få i kommunen har forutsetninger for å forstå skate-kulturen. Jeg synes den hadde fortjent en bedre behandling, sier Thomas Talseth, redaktør i bladet Spirit.

  Talseth beskriver skating og snowboard som en av vår tids ungdomsopprør. Med sin holdning bidrar Oslo kommune derfor til at det forblir et opprør.

  Forvalter Bjørn Risvik er den eneste i Oslo kommune som vil svare på spørsmål om skating. Han besvarte ingen av våre mange telefonhenvendelser i forbindelse med denne artikkelen.

 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer