Get skrur opp bredbåndsprisene

Men frykter ikke bråk, slik Canal Digital opplevde.

<b>VOKSER: </b>Ifølge Get var det 80 prosent mer trafikk på nettet deres i fjor sammenliknet med året før. Derfor mener de kundene bør få høyere hastigheter, med tilhørende høyere priser.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
VOKSER: Ifølge Get var det 80 prosent mer trafikk på nettet deres i fjor sammenliknet med året før. Derfor mener de kundene bør få høyere hastigheter, med tilhørende høyere priser. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fjor høst raste kundene til Canal Digital Kabel-TV, etter at selskapet endret bredbånds-abonnementene sine.

De gikk fra fem abonnementer fra 247 til 999 kroner, til tre abonnementer fra 399 til 599 kroner, og skrudde hastighetene både opp og ned.

Noen gikk i pluss, andre gikk i minus, og enden på visa ble at Canal Digital måtte punge ut til misfornøyde kunder.

Nå følger Get etter med en liknende endring.

Les mer:
Canal Digital-kundene raser mot nye priser
Canal Digital må punge ut etter rasende kunder

Slik blir det

Get kutter ikke ned på antall abonnementer, men skrur på priser og hastigheter.

NavnHastighet (ned/opp)Pris
XS 44/1299,-
S 1010/2359,-
M 3030/5479,-
L 7070/5579,-
XL 120120/10899,-

Slik ser porteføljen ut i dag:

NavnHastighet (ned/opp)Pris
XS 55/1299,-
S 2020/2399,-
M 5050/5499,-
L 100100/5599,-
XL 150150/20899,-

Og slik blir de nye abonnementene fra 1. april:

Kundene blir satt over til et nytt, tilsvarende abonnement automatisk. De som trenger nytt modem for ny hastighet skal ha fått beskjed.

Les også: Slik er Gets nye TV-tilbud, og slik vil de at det skal bli i framtida

Frykter ikke bråk

Som alltid kan man lese endringene på to måter: Høyere priser, eller høyere hastigheter. Get fokuserer naturlig nok på det siste, og i en pressemelding kaller selskapet endringen "et skikkelig bredbåndsløft for alle kunder".

– Men frykter dere reaksjoner fra kundene, slik Canal Digital fikk?

ROLIG: Kommunikasjonssjef Anders Bigseth i Get kaller 1. april for "en gledens dag for kundene våre", og frykter ikke reaksjoner. Foto: GET
ROLIG: Kommunikasjonssjef Anders Bigseth i Get kaller 1. april for "en gledens dag for kundene våre", og frykter ikke reaksjoner. Foto: GET Vis mer


– Alle berørte kunder er varslet om bredbåndsløftet i henhold til ekom-lovens krav, og vi er sikre på at kundene våre setter pris på de økte hastighetene, sier kommunikasjonssjef Anders Bigseth i Get til DinSide.

Canal Digitals varsling viste seg å ikke være i tråd med ekom-loven, ifølge Brukerklagenemnda for elektronisk kommunikasjon.

– Kunder som er i bindingstid får dessuten nyte godt av den økte hastigheten fra dag én, mens de fortsetter å betale nåværende pris ut bindingstiden. Den nye prisen slår først inn når bindingstiden er utløpt, fortsetter Bigseth.

Get vil at du snart skal kunne laste ned en Blu-ray-film på 16 sekunder

Hva har det å si?

For de i ytterkantene av skalaen vil ikke endringen ha noe å si på lommeboka. De som før hadde fire megabit per sekund (Mbps) får nå fem Mbps til samme pris, og de som hadde 120 Mbps får 150, i tillegg til en dobling av opplastningshastigheten (fra 10 Mbps til 20).

Ingen andre får noe høyere oppfart.

Hvordan stiller du deg til de nye produktene?

(Avsluttet)
Jeg er negativ(42%) 841
Jeg er positiv(34%) 695
Jeg har ikke Get(24%) 483
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Resten av abonnementene blir i praksis rundet av til nærmeste hundrelapp, med alt fra dobbelt til 40 prosent høyere hastighet. Den største endringen får kunder med S-abonnementet, som dobles fra ti til 20 Mbps. De får også den høyeste prisendringen i rene kroner og øre: 40 kroner mer i måneden, eller 480 kroner mer i året.

Sammenliknet med Canal Digitals nye bredbåndspriser, er de ganske like. Get tar nøyaktig like mye for både 50 og 100 Mbps, og gir deg 20 Mbps for 399 kroner mens Canal Digital for samme pris gir deg 25 Mbps.

Den største forskjellen i endringene er at Get beholder like mange valg nå som før. Du kan derfor fortsatt slippe unna med 299 kroner måneden om du ikke ønsker mer enn 5 Mbps. Canal Digital kuttet på sin side de billigste abonnementene, og "tvang" kundene til høyere hastigheter med høyere priser, med en minstepris på 399 kroner måneden.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!