Synske Anne-Marie svarer på lesernes spørsmål i Allers, i tilegg til horoskopet.
Synske Anne-Marie svarer på lesernes spørsmål i Allers, i tilegg til horoskopet.Vis mer

Generelt pisspreik

Jeg har spådd fremtiden.

«Sandra er det perfekte eksempel på hvordan enkelte sluker spådommer og horoskoper som andre sluker potetgull på fredagskvelden. Dette er et spark til kvinnebladene som vet å utnytte damer som lurer på hvordan fremtiden blir.»


Synske Anne-Marie svarer deg (Fra ukebladet Ute og hjemme):

Hei!
Jeg er en dame på 53 år, og jeg har fått veldig god kontakt med en kollega som jeg har hatt et godt øye til lenge. Skal jeg ta det videre eller avslutte det? Blir det noe bryllup for min 23-årige datter?
Hilsen krepsen

Kjære krepsen
Jeg syntes at du skal følge dine instinkter og se hva det blir til. Min fornemmelse sier at han er interessert. Du kunne jo ta initiativ til en sosial tilstelning på jobben og håpe at han dukker opp. Din datter blir nok gift, det er fortsatt noen år til.
Vennlig hilsen Anne-Marie

Går det an å være mer generell? Ja, faktisk. Vi har lest gjennom årshoroskopene for 2009, og avslører hvorfor Saera Kahn fremdeles ikke har svar på livets mysterier.

Et spark til kvinnebladene

Jeg skal se inn i fremtiden for å finne ut hvordan 2009 blir for stjernetegnet løven. Hvem skal hjelpe meg med det? Jo, damebladenes horoskoper. Aldri mer uventede sydenturer, jobbkriser, pengeproblemer eller kjærlighetsaffærer. Fra nå av skal jeg være forberedt!

Synne Hellum Marschhäuser er journalist i DinSides økonomiredaksjon. Foto: Kristina Picard
Synne Hellum Marschhäuser er journalist i DinSides økonomiredaksjon. Foto: Kristina Picard Vis mer


Istedenfor å utføre, handle og gjøre endringer, nileser mange horoskopene for å finne ut om de møter en mystisk mann eller får en spennende utfordring på arbeidsplassen. Kahn er selvfølgelig gulleksemplet, tele-spåkoner er samme ulla som horoskop, bare noe dyrere.

I den svenske filmen Smala Sussie fra 2003 møter vi Sandra. Hun er litt "stuck" i livet, jobber på et gatekjøkken, har et relativt tørt kjærlighetsliv og drar til en spåkone. Spåkonen kan fortelle henne at hun kommer til å møte mannen i sitt liv, utenlandsk sådan, i en heis. I småbyen der Sandra bor er det to heiser, og hun tilbringer mye tid i de to forskjellige. Hun gir tilsynelatende opp da den eneste beileren som dukker opp i heisen er en middelaldrende forretningsmann fra Stockholm.

Hverken Allers eller KK reklamerer med årshoroskop på fronten, men Allers har "ASTROLOGEN: Bruk stjernene for å forstå barnet ditt". Hva skjedde med god gammeldags barneoppdragelse?
Hverken Allers eller KK reklamerer med årshoroskop på fronten, men Allers har "ASTROLOGEN: Bruk stjernene for å forstå barnet ditt". Hva skjedde med god gammeldags barneoppdragelse? Vis mer


Sandra er det perfekte eksempel på hvordan enkelte sluker spådommer og horoskoper som andre sluker potetgull på fredagskvelden. Dette er et spark til kvinnebladene som vet å utnytte damer som lurer på hvordan fremtiden blir. Vi forstår at dere har mange lesere, men horoskop som er generelle og motstridende, det trenger man ikke lete lenge etter.

Les også: Denne astrologen hjelper bedriftsledere å ta store beslutninger

Hvis man tenker positivt og innretter seg etter horoskopenes profetier er det meste mulig:

ELLE kan fortelle deg hva som skjer med kjærlighet, penger og karriere for hele 2009.
ELLE kan fortelle deg hva som skjer med kjærlighet, penger og karriere for hele 2009. Vis mer


- Forholdet til omgivelsene og medmenneskene dine blomstrer. Dette er fordi planeten for optimisme, Jupiter, dukker opp. (Innledningen av DetNyes årshoroskop for løven.)

Så klart forholdet til omgivelser og medmennesker kommer til å blomstre fremover. Det blir snart lysere, om få måneder fryser ikke utepilsen fast i bordet, egen og venners økonomi går snart i pluss etter juleshoppingen. Jeg er ikke fra denne optimisme-planeten som tror på blomstring som følge av at Jupiter dukker opp, jeg er fra Skjetten og vet at humøret stiger mens snøen smelter og sola stiger på himmelen.

Vi begynner med karrieren og økonomien ...

- I år vil du bruke mer tid på å sette deg inn i hvordan du kan forbedre din økonomiske situasjon. (Mags årshoroskop.)

Den feteste fonten får årshoroskopet, og setter alt annet i skyggen.
Den feteste fonten får årshoroskopet, og setter alt annet i skyggen. Vis mer


Ikke vanskelig å bomme her, nei. Et sikkert horoskopråd etter en fuktig jul med påfølgende romjulssalg.

- Forretningsforbindelser og kolleger vil være til stor hjelp og støtte i alle dine bestrebelser. Gjør det samme for dem, og du vil utvikle varige relasjoner som vil være nyttige i årene som kommer. (ELLEs årshoroskop.)

Mamma, er det deg? Jada, jeg er snill, hyggelig o.s.v.

- Din oppgave er derfor å bruke penger på ting som har fremtidsperspektiv og gir deg inntjeningsmuligheter. (Det Nyes årshoroskop.)

Det står med andre ord ingenting i veien for at jeg endelig får ut fingeren og kjøper meg noen aksjer i Notar. Nei, veeent...?

- En ny bransje lokker de som ennå ikke har funnet sin nisje, og spennende inntektskilder dukker opp for de som søker det. (Allers` horoskop.)

Så teknisk sett: Hvis jeg søker jobb, da kan jeg kanskje få den?

Deretter står kjærligheten for tur ...

- Det er mulig at en person kommer inn i livet ditt og får deg til å innse at ikke alt dreier seg om deg. Dette kan bli en riktig så spennende å lærerik opplevelse. (Fra Mags årshoroskop.)

«Dette blir året der ivrige horoskoplesere sprenger budsjettet på spraytan, dristige kjoler og bikinilinje-voks mellom fastsatte datoer.»


Ikke så veldig spennende, ikke lærerikt. Alt dreier seg ikke om meg, det dreier seg om Idol-Tone og Grandiosa-Jenny.

- Er du singel og møter noen, kan du vurdere det seriøst. (KKs horoskop.)

Kjære KK, single kvinner som leser horoskop, vurderer alltid en date seriøst.

- Er du singel, har du mange muligheter til å møte noen! Er du etablert, kan du vente deg opsving i kjærligheten. (KKs horoskop.)

Synske Anne-Marie svarer på lesernes spørsmål i Allers, i tilegg til horoskopet.
Synske Anne-Marie svarer på lesernes spørsmål i Allers, i tilegg til horoskopet. Vis mer


Det er alltids muligheter for at man møter noen. Å "møte noen", hva vil det egentlig si?

a.) Kjærlighet, barn og giftemål?
b.) Et par kjedelige stevnemøter, med påfølgende penetrering/kos i halmen?
c.) Håndhils pluss klem med noen perifere kamerater av kusinen din?

- Hvis du er singel, kan augustmåned bringe en ny person inn i livet ditt som tar deg med storm. Likevel bør du være tålmodig og vente med å flytte sammen til du har kommet deg over forelskelsesfasen og dere er blitt bedre kjent med hverandre. (ELLEs horoskop.)

Fortell meg noe jeg ikke allerede har lært av mine venninners tidligere samboerskap.

- Venus er med deg 3. februar til 11. april, 24. april til 5. juni, 5. til 31. juli, 27. august til 20. september, 15. oktober til 7. november og 2. til 25. desember. I disse periodene er det ekstra stor sjanse for nærhet, romantikk, forelskelse, fest og moro. (Det Nyes årshoroskop.)

Det krever sikkert litt egeninnsats. Dette blir året der ivrige horoskoplesere sprenger budsjettet på spraytan, dristige kjoler og bikinilinje-voks mellom fastsatte datoer.

- Å engasjere seg i noe spennende sammen øker inspirasjonen og lidenskapen. (Allers` årshoroskop.)

Så klart det gjør. Spørsmålet er: Hennes eller hans interesse?

Det Nye kan fortelle at leserne bør glede seg til 2009. Lilli Bendris har laget Det Nyes årshoroskop. "Se inn i fremtiden med medium Lilli Bendris."
Det Nye kan fortelle at leserne bør glede seg til 2009. Lilli Bendris har laget Det Nyes årshoroskop. "Se inn i fremtiden med medium Lilli Bendris." Vis mer


Og til slutt, slik blir hverdagen ...


- Hvis du til daglig er i kontakt med sterke personligheter på jobb eller skole, vil kranglene hope seg opp fra januar og fram til april. (Mags horoskop.)

Da ser jeg ingen annen mulighet enn å gå i hi for en periode.

- Med så mye som skjer rundt deg, bør du også finne litt tid alene for å lade opp batteriene. Du kan avstresse med å trene yoga, meditere eller lese romantiske bøker. Rolig musikk kan også få deg til å slappe av og lytte til deg selv. (ELLEs horoskop.)

Fritiden skal med andre ord fylles med meditasjon, husmorporno og Phil Collins.

- Kanskje i butikken eller på treningssenteret? Det kan være en du allerede er på nikk med, som det kan være på tide å utdype kontakten med. (KKs horoskop.)

KK mener man kommer til å bli bedre kjent med noen man i utgangspunktet er på nikk med. Jeg blir derfor ikke overrasket om treningsveilederen på Sats ringer og lurer på om jeg ikke skal ta meg en tur snart.

- Det vil være en periode med flere opplevelser, kanskje reiser i forbindelse med jobb og andre oppgaver. Du vil foretrekke oppgaver som stiller krav til både hodet og fysikken. (Det Nyes årshoroskop.)

Kanskje reise, kanskje andre oppgaver og kanskje opplevelser? Ohoi, dette blir spennende!

- Det kan være lønnsomt å reforhandle forsikring eller låneavtaler. (Allers` horoskop.)

Det har Allers` helt rett i. Men det krever antageligvis inget horoskop for å vurdere om det er et sjakktrekk under finanskrisen 08/09.

Jeg er forvirra. Skal jeg ringe en spåkone?