Gebyrsjokk i banklokalet

DnB forlanger vanvittige 60 kroner i gebyr dersom du manuelt vil sette inn penger på en annens konto - selv om kontoen er i DnB.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Dette er hva Den norske Banks 2.1 millioner personkunder sliter med til daglig. De må betale, mens pengene fosser inn til DnB.

Manuelt er dyrt

- Vi betrakter det å sette penger manuelt inn på en konto som en overførsel. 60 kroner er dyrt, men vi har en rekke andre billigere alternativer som folk kan bruke, sier informasjonssjef Tore Dyrdahl i DnB.

Jeg vil se prisene i de grådigste storbankene

Bankens rekordoverskudd på 2.8 milliarder kroner i første halvår skyldes delvis en knallhard effektivisering. Banken vil ha kundene til selv å gjøre jobben - i nettbanken. Virkemiddelet er høye gebyrer på skranketjenester.

Gjør det selv

Dyrdahl mener at manuelle banktjenester blir mindre og mindre etterspurt, og viser til at DnB nå har automater i bankfilialene for innskudd, valutaveksling og telling av skillemynt.

- Dessuten kunne vi nok tatt høyere gebyrer for en del av våre andre tjenester, hevder Dyrdahl. Likevel er prisene uomtvistelig høye:

DnB skal ha 50 kroner for å heve en sjekk kontant, 30 kroner for å heve en vanlig utbetalingsblankett og 30 kroner dersom du betaler en regning kontant i kassen.

Også i andre banker

BN Bank tar seg også godt betalt. De skal ha 100 blanke kroner for å la deg sette inn penger direkte inn på en annen konto. Det er enda dyrere enn DnB, men BN Bank er noe billigere på andre tjenester enn denne.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fokus Bank er ikke snauere. Der tar de 75 kroner for å heve en sjekk kontant. Flere av bankene utfører simpelthen ikke lenger disse og liknende tjenester.

Andre, deriblant Kreditkassen og Postbanken, har lagt seg på et mer fornuftig gebyrnivå. Men også der koster det flesk.

Jeg vil se prisene i de billigere storbankene

Les også våre store sammenlikning av gebyrer for et års forbruk av banktjenester.

Dette er tjenestene vi har undersøkt gebyrene for:
1) å sette inn penger på egen konto i skranke?
2) å sette inn penger på annens konto i egen bank ?
3) å sette inn penger på annens konto i annen bank?
4) å ta ut penger i skranke?
5) å betale en regning kontant?
6) å heve en sjekk kontant?
7) å heve en utbetalingsblankett?