Gavepakke til nybakte

Får du barn i sommer? Stortingsflertallet har akkurat gitt deg en gavepakke på 100.000 kroner.

Publisert
Sist oppdatert

Barnehageplanen fra Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet vil gjøre husholdningsutgiftene vesentlig lettere å bære for småbarnsfamilier. Alle som får barn i løpet av denne sommeren vil nyte godt av de nye maksimumssatsene fra første dag barnet begynner i barnehage.

For moro skyld har vi innlemmet både dagens barnehagekostnader og de som stortingsflertallet har skissert, inn i en totaloversikt over hva et barn koster i løpet av en hel oppvekst. Og det overrasker vel ingen at barn er en kostbar affære.

Våre beregninger viser at med dagens barnehagesatser vil et barn vil koste deg minimum 480.000 kroner netto fra det blir født til det fyller 18 år. Og da har vi brukt de svært beskjedne standardsatsene til Statens institutt for forbruksforskning - som ikke en gang gir rom for potetgull. Vi har dessuten bare brukt de såkalte individrelaterte utgiftene, og ikke tatt med utgifter til større bolig, bil og liknende kostnader ved familieforøkelser.

Gavepakke til nybakte


Hvis Stortinget vedtar maksimale barnehagesatser på 2.500 kroner fra 1. august 2003 og 1.500 kroner fra 1. august 2004, reduseres de samlede utgiftene for ett barn til cirka 380.000 kroner

Tror du oss ikke, kan du kikke oss i kortene ved å laste ned et regneark i Excel-format eller standard sylk-format

Les også disse artiklene om familieøkonomi:
Gravid? Da får du penger & permisjon
Når ryker ekteskapet ditt?
De dyreste familieformene

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer