Gavekort på nett

27. november lanseres det første gavekortet på nett. Dette kan sendes via epost over hele verden, og brukes i en million nettbutikker. Den perfekte julegave for nettsurfere?

Det amerikanske selskapet C/Base har funnet løsningen for deg som ikke orker å stå i milelang kø når julegavene skal kjøpes inn. De mener at deres WebCertificate vil revolusjonere netthandel, og med seg på laget har de tunge aktører som Microsoft og Netscape.

You have gift

Hos Webcertificate.com, vil du fra Fredag 27 November kunne bestille gavekort, som så kan sendes til dine venner eller kollegaer gjennom e-mail. Du velger selv verdien på gavekortet, og betaler ved å oppgi ditt kredittkortnummer. Det er vanlig å få masse e-mail med julenisser og reinsdyr i Desember, og nå kan det hende at disse nettbrevene også inneholder penger.

Fungerer som et kredittkort

Når du mottar et Webcertificate, får du også en personlig kode og må åpne kortet innen en hvis tid. Dette gjør du ved å gå til webcertificate.com og aktivere kortet ditt. Når du har gjort dette, vil du få et virtuelt kredittkort med det beløpet gavekortet ble utstedt på. Dette kredittkortet kan så brukes i de fleste nettbutikker i verden, forutsatt at de tar imot vanlige kredittkort som Visa, Mastercard og American Express. Etter at du har kjøpt din julegave, kan du også se hvor mye penger du har igjen på gavekortet ditt hos WebCertificate.com.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fleksibel løsning

- Vårt gavekort gir brukerne enorm fleksibilitet, sier Matt Gillin, President i C/Base. Kortet kan brukes over hele verden, og i en million nettbutikker, forteller Gillin. C/base spesialiserer seg innenfor Internett markedsføring og internetthandel og mener de har skutt gullfuglen med dette produktet. Du kan lese mer om dem på dette nettstedet.

- Fordelen med Web-certifikate i forhold til et vanlig gavekort, er at du ikke mister restverdien av kortet etter at du har kjøpt en gave. Du kan også donere bort penger til veldedige organisasjoner, og kan selv bestemme hvor og når du vil handle. Har du venner eller familie i andre land, kan det være enklere og billigere å gi dem et Web-certificate enn å sende dem en gave i posten, avslutter Gillin.