Gaveideer fra nettet

DinSide har surfet seg frem til flere gode julegavetips for deg som vil kjøpe julen inn på Internett.

For deg som ikke syns overfyllte kjøpesentre og juleglitrende butikker er toppen av lykke, kan netthandel være et godt alternativ. Ifølge en undersøkelse utført av eforum.no, vil over 100.000 nordmenn handle julegaver på nettet i år. Noen vil nok gå den vante lysløypen med å kjøpe hos Amazon.com eller CDnow. Men det finnes alternativ. Vi har konsentrert oss om norske butikker da tiden allerede begynner å løpe fra deg som har tenkt å handle fra utenlandske nettsteder.

Litt av hvert

Det har etterhvert blitt mange nettbutikker også i Norge. Og selv om kvaliteten er svært varierende, er utvalget etterhvert mangfoldig og variasjonen stor. Og fortsatt finner du små og sære handlesteder side om side med de store.

Typiske gaveartikler

Sigarkutter fra OLC. Noe for Bill Clinton?
Sigarkutter fra OLC. Noe for Bill Clinton? Vis mer

Hos Online Club finner du et stort utvalg av passende gaveartikler. Prisene spenner fra dingser til under hundrelappen til datautstyr i tyvetusenkroners-klassen. OLC har også sin egen gavemaskin, der du kan søke på gaver i spesifiserte prisklasser og tilpasses alder og kjønn. OLC hevder å levere varer fra lager omgående, og regner normalt med at de skal være framme hos mottaker innen 5-7 dager. I julen må du imidlertid regne med at leveringstiden kan øke til 12 dager.

Er du medlem og bestiller varer for over 500 kroner får du det portofritt. Mot et gebyr på 50 kroner kan mottakere i Oslo få levert bestilte varer på døren samme kveld dersom de bestilles før 11 tirsdag eller torsdag. Varene leveres vanligvis via posten, som A-post og Norgespakke, og mottaker betaler porto og oppkravsgebyr på 45 kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Julegaveideer fra OLC:
Geni, brettspill fra DAMM: 149 kroner
Phillips Billy stavmikser i flere farger: 189 kroner
Troika, Cuba, lommesigarkutter i stål: 379 kroner
Japanske kjøkkenkniver i stål: 449 til 579 kroner
Samsonite 600, "flyvertinnekofferter": fra 1398 til 2573 kroner

For villmennesker

Et hyggelig krypinn for to fra Sportsnett.
Et hyggelig krypinn for to fra Sportsnett. Vis mer

Polfarerbrødrene Mørdre har startet sin egen Internettbutikk for kvalitetsutstyr beregnet på bruk ute i røff natur. På Sportsnett finner du stort sett kostbart fjellutstyr, men de har også rimeligere produkter. Avdelingene spenner fra det de kaller dubeditter, det vil si forskjellige småting, til klatreutstyr, soveposer og telt. Butikken opererer med leveringstider på 7 til 12 dager, og forsendelsen skjer ved postoppkrav. Du må betale 45 kroner i porto og 35 kroner i gebyr for hver bestilling.

Barske gaveideer:
Forskjellige liggeunderlag: 180 til 800 kroner
Leatherman tool, universalredskap: 585 kroner
Mammut Start, klassisk klatretau: 900 kroner
Hilleberg Nallo 2, lett tunneltelt for to: 3500 kroner

Morsomme greier

Skrekkelig morsomt dersom man liker slikt, fra Fun Import.
Skrekkelig morsomt dersom man liker slikt, fra Fun Import. Vis mer

På nettstedet Fun Import kan du finne lure trylletriks og morsomme leketøy. Faktisk kaller butikken seg Norges morsomste Internettbutikk. Det utsagnet skal få stå for butikkens egen regning. Men det er ikke tvil om at mange ting her er riktig originale og spesielle. Perfekte julegaver til små skøyere og voksne som er unge innerst inne. Mye er billig, og leverandøren lover at varene skal sendes som A-post eller pakke innen 3 dager etter bestilling. Her kan du riktignok ikke bestille direkte via nettstedet. Du må notere bestilligsnummer og sende mail, fax, brev eller ringe. Betalingen skjer ved giro for små bestillinger og postoppkrav for store. Leverandøren krever 27 kroner per bestilling i porto og ekspedisjonsgebyr.

Festlige gaveforslag:
Forskjellig kunstige fluer, mus og krypdyr: 13 til 39 kroner
Forskjellige korttriks: 25 til 34 kroner
Kunstig arm med motor som beveger fingrene ved skarpe lyder eller bevegelse i omgivelsene: 249 kroner
Flyvende mynt (tylletriks): 290 kroner

"Revolusjonerende" produkter

Gamle nakker blir som nye med omfavneren fra Webshoppersclub.
Gamle nakker blir som nye med omfavneren fra Webshoppersclub. Vis mer

Alle som har sett TV-shop programmer en gang vet at her finnes de mest fantastiske produkter som rett og slett ingen kan greie seg uten! På Webbshoppers Club kan du bestille de samme produktene over Internett. Her finner du revolusjonene fra TV-ruta til de samme relativt stive prisene. Men dette er i alle fall ting man ikke finner i butikken. Og dersom du blir medlem (gratis medlemsskap) kan du spare noen hundrelapper på en del av produktene samt slippe portoutgiften. Julegaver herfra må bestilles senest 14. desember. Du kan betale både med kredittkort og ved postoppkrav.

For den som har alt:
Massasjesete med motor: 645 kroner
Embracer, skulder og nakkemassør: 945 kroner
Power rider treningsapparat: 2095 kroner

Til merkebevisste

Ta tiden til hjelp med Internetto.
Ta tiden til hjelp med Internetto. Vis mer

Internetto satser på merkevarer fra forskjellige bransjer som lyd, foto, klokker, kniver og golf. Mye godt for menn vil vi tro. Butikken leverer fraktfritt i desember og hevder å ha leveringstider på helt ned i en dag. Det vil si at produktet sendes ut samme dag dersom de får bestillingen innen klokken 12. Her finner du priser både med og uten merverdiavgift. Du kan foreløpig betale med kredittkort eller ved postoppkrav.

Merkevarer til jul:
Forskjellige Swatch-klokker: 295 til 793 kroner
Sony minidisk MZ-E20: 1650 kroner
Callaway Medallion bærebag, golf: 1697 kroner

Det spesielle

Hos Norsk Aero AS finner du garantert gaven til den flygale. Her kan for eksempel entusiastene få autentiske kopier av flygerhjelmer og briller fra 2. verdenskrig (640/510 kroner).

Er du sjenert men ønsker en erotisk gave til din kjære, er det selvfølgelig også mulig å få tak i over Internett. Hos Paradise Online reklamerer de til og med med at de har laget ferdige julegaver til 499 kroner med variert innhold til både ham og henne. Gaven du venter med til bestemor har gått hjem og barna har lagt seg???