Gass, kull eller elektrisk?

Valget er ditt, og sjelden har utvalget vært bedre - eller billigere. Drøm deg vekk til varme sommerkvelder foran grillen med DinSides store bildespesial.

Noen liker kull, og andre liker gass. Ekspertene sier at det ikke gjør noen nevneverdig forskjell på resultatet. Valget er ditt.
Noen liker kull, og andre liker gass. Ekspertene sier at det ikke gjør noen nevneverdig forskjell på resultatet. Valget er ditt. Vis mer


- Har du først prøvd gass kan du aldri gå tilbake, sier husets far skråsikkert, gjennom en sky av grill- og stekeos.

Mor nikker bifallende. Etter at gassgrillen kom i hus, var det slutt på sommerens mange raserianfall, fyrt oppunder av rødsprit- eller tennveskedunst, over grillen som aldri ville ta fyr. Plutselig ble lørdagens sommerkotteletter og søndagens flintstekmåltider en hyggelig opplevelse for hele familien, velsignet fritt for stygge ord og andre ubekvemmeligheter.

På andre siden av gjerdet snøfter Olsen høyt. - Gass, pøh! De som gasser maten sin må da være helt sprø! Olsen mener hemmeligheten bak en vellykket grillmiddag ligger i kullet, og noen einerkvister han tidvis plukker med seg fra skogstur og lurer innimellom kullbitene for en liten smak av villmarken.

 • Gass, kull, eller elektrisk? Her er sommerens hotteste griller.
 • Gass eller kull?

  Gass - eller kull - intet enkelt valg. Begge grilltypene har sine tilhengere, og mens gassgriller noen år tilbake var et ettertraktet statussymbol på grunn av sin stive pris og relativt smale utbredelse, er det nå fullt ut mulig å få kjøpt gangbare gassgriller på alle budsjetter. Men er det egentlig bedre enn kull?

  Mens gassgriller stort sett er dyrere i innkjøp, er de, om enn ikke så mye, billigere i drift. Hvor mye du sparer kommer selvsagt an på både hvor du kjøper grillkull/gass - og hvor stor grillen er, eventuelt hvor mange brennere den har.

  I følge verdens mest kjente grillfabrikant, Weber, skal du basere valget mellom kull og gass på bekvemmeligheter og personlige preferanser. Smakstester har nemlig vist at det ikke er noen særlig smaksforskjell mellom kull- eller gassgrillet mat.

  Det er også stort sett enklere, og mindre sølete, å rengjøre gassgriller. Husets oppvasker priser seg derfor ofte lykkelig når gassgrillen bringes i hus.

  Selve grillopplevelsen derimot, blir totalt forskjellig. Mens noen nostalgisk liker lukten av glødende kull og litt-for-mye tennveske, synes nok andre det er befriende herlig å slippe kullflekker på klærne, og vil helst ha en perfekt flamme ved et knappetrykk.

  Gass eller kull? Valget er ditt. Og om du lider av beslutningsvegring kan du eventuelt gjøre som Ole Brumm.

  I mellomtiden kan du hente inspirasjon i vår store bildespesial:

 • BILDESPESIAL: Sommerens hotteste griller

 • Kjøpetips: Gassgrillen.

 • Kjøpetips: Kullgrill