Gammel Mac til (nesten) gammel pris

Fram til i dag har det vært forvirrende å kjøpe ny MacBook Pro hos Elkjøp. Det blir det forandring på nå.

<B>FØR OG NÅ:</B> Slik var pris-situasjonen hos Elkjøp (og Lefdal) dagen før Elkjop.no skrudde ned prisen på den utgående 13-tommers MacBook Pro-modellen med 500 kroner. Selv til 8.990 kroner er den likevel ikke noe godt kjøp.
FØR OG NÅ: Slik var pris-situasjonen hos Elkjøp (og Lefdal) dagen før Elkjop.no skrudde ned prisen på den utgående 13-tommers MacBook Pro-modellen med 500 kroner. Selv til 8.990 kroner er den likevel ikke noe godt kjøp. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Apple selger ikke i nærheten så mange bærbare maskiner som de selger iPhone-mobiler, iPad-nettbrett og iPad Touch-musikkspillere, men MacBook-serien har høstet gode kritikker hos anmelderne, inkludert oss i DinSide.no.

Forrige uke lanserte de helt nye MacBook Pro-modeller. Dette utgjør den best spesifiserte utgaven i Apples bærbar-sortiment, og tradisjonen tro faset Apple og mange større nettbutikker umiddelbart ut de eldre modellene fra sin nettbutikk - og erstattet dem med de nye maskinene og de nye prisene.

Men det har ikke alle gjort.

Gammel teknologi til nesten samme pris

En DinSide-leser tipser oss om at Elkjøp fortsatt selger de utgående modellene, men de annonseres forvirrende nok sammen med de nye modellene på de el-kjedens nettbutikk, uten at kunden gjøres oppmerksom på hvilken modell som er på vei ut av sortimentet.

Hvis du har tenkt å handle MacBook Pro akkurat nå bør du derfor holde tunga rett i munnen, for forskjellen mellom de gamle og nye modellene er vesentlig.

Rimeligste modellen med 13-tommers skjerm har nå en veiledende pris på 9.990 kroner, der den gamle modellen kostet 9.490 kroner hvis du gikk for basisutgaven.

Elkjøp solgte inntil torsdag denne uka den den utgående modellen til 9.490 kroner, som er full pris, og selv om prisen på 13-tommeren nå er skrudd ned til 8.990 kroner er det fortsatt ikke noe godt kjøp sammenliknet med den nye, tusen kroner dyrere basismodellen.

For det første har den fått nye prosessor, noe som gjør maskinen betraktelig raskere (sjekk amerikanske Macworld for tidlige tester). For det andre er grafikkortet oppgradert, for det tredje er maskinene utstyrt med den lynraske Thunderbolt-teknologien, og sist, men ikke minst, så har basisutgaven fått enda større harddisk.

Nå blir det forandring

Informasjonssjef i Elkjøp Nordic, Åshild Indresøvde, forklarer at prisen ble satt ned til 8.990 kroner på nettbutikken til Elkjøp i etterkant av at DinSide.no tok kontakt tidligere i uka.

Informasjonssjef Åshild Indresøvde i Elkjøp Nordic AS.
Informasjonssjef Åshild Indresøvde i Elkjøp Nordic AS. Vis mer


- Prisen på den gamle modellen er nå satt ned permanent i nettbutikken. Jeg har snakket med salgssjefen vår som sier de nye MacBook Pro-modellene kommer på lager i helga, og vi er i ferd med å prise ned de utgående modellene.

Elkjøp har fram til nå ikke skilt ut eller merket utgående produkter, men synes DinSide.nos idé er så god at de nå vil forsøke innføre merking på modeller som er på vei ut.

- Vi hadde egentlig ikke tenkt på dette med merking før, men det vil nå forsøkes gjennomført med alle utgående modeller fra og med i dag. Vi er allerede i ferd med å oppdatere nettbutikken vår, sier Indresøvde, og legger til:

- Takk til DinSide.no for godt tips!

Også butikk-forandring

De fysiske Elkjøp-butikkene praktiserer i utgangspunktet lokal prissetting, det vil si at de i større grad bestemmer prisene selv, og er ifølge informasjonssjefen i Elkjøp Nordic ikke så enkle å pris-styre som nettbutikken. Det forsøker de å gjøre noe med i akkurat dette tilfellet.

- Nå går det ut klar og tydelig beskjed fra sentralt hold om at de eldre modellene har fått ny pris, men vi kan selvfølgelig ikke garantere at alle våre fysiske butikker gjennomfører dette umiddelbart. Kunden skal uansett informeres om at det er en utgående modell de kjøper, vi vil jo helst at kunden skal vite at han har gjort et så godt kjøp som mulig når han handler hos oss, sier informasjonssjef Åshild Indresøvde til DinSide.no.

Feilmerking på "Superhelg"?

Vær forøvrig oppmerksom på at Elkjøps nettbutikk i forbindelse med helgas tilbudsrunde kalt "Superhelg" feilaktig omtaler den utgående 15-tommeren i MacBook Pro-serien som "nye MacBook Pro".
OPPDATERT: Dette er nå rettet opp av Elkjøp!

FORANDRING FRYDER: Slik ser nå utgående Mac-modeller ut hos Elkjøp. Også Lefdal har gjort samme forandringen.
FORANDRING FRYDER: Slik ser nå utgående Mac-modeller ut hos Elkjøp. Også Lefdal har gjort samme forandringen. Vis mer


Merk i alle tilfelle at denne modellen er priset bare 500 kroner under nye MacBook Pro (som koster 14.990 kroner). Sistnevnte er en langt bedre maskin på alle områder, akkurat som trettentommeren.

OPPDATERT #2: Merking av utgående modeller er nå aktivert på både Elkjøp og Lefdals nettbutikker. Se bilde til høyre.