Foto: Per Ervland
Foto: Per ErvlandVis mer

Gå bankene etter i sømmene

De går langt for å prøve å kapre deg som kunde.

Sjekk rentegarantien til Bank 2. De sier at de lover topp 3 rentegaranti på sparekonto med innskudd på minimum 50.000. De presenterer følgelig en liste for å vise at de er på tredjeplass. Den som klarer å få til at de er på tredjeplass, med fire foran seg på listen, bør få igjen skolepengene. Dette er i beste fall villedende markedsføring. Personlig kaller jeg det regelrett løgn og svindel, skriver DinSide-leser og viser til teksten i boksen nedenfor:


Bank 2 har siden oppstarten i 2005 gitt sine kunder en topp 3 rentegaranti på plasseringskontor for innskudd over 50.000 kroner. Spørsmålet er om de egentlig ligger på topp 3-listen? I Finansportalens lister over innskuddsrenter finner vi Bank 2 lengre ned på listen over innskudd på 50.000 kroner:

Gå bankene etter i sømmene


For ordens skyld krever vinneren, Sparebanken Narvik, en månedlig sparing for at du skal få beste rente, men de andre bankene på listen har etter det DinSide erfarer ingen betingelser knyttet til uttak eller sparing.

Disse bankene gir elendige råd!

Et definisjonsspørsmål?

- Det kan oppstå noen variasjoner fordi det varierer hvordan opplysningene oppdateres og hvilke produkter vi blir sammenlignet med, men jeg føler vi har ganske god kontroll på at vi ligger som nummer tre, sier Christin Sanders, banksjef i Bank 2 til DinSide.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Finansportalen.no ligger 7-8 norske banker over dere på listen. Er det snakk om et definisjonsspørsmål her?

- Ja, det er kanskje riktigere å si at vi har topp 3 beste rente, ikke at vi er tredje beste bank, sier Sanders.

Bank 2 har imidlertid satt stopp for nye sparekunder i dag.

- Det er etter grundig vurdering av å styre bankens balanse. For at vi skal ha kontroll på veksten vår, så må vi stoppe litt nå, sier Sanders.

Norges beste betingelser?

Også YaBank er offensiv i markedsføringen. På sine nettsider reklamerer de med Norges beste bruks- og sparekonto med en rente på 4,60 prosent, gebyrfri bruk. bindingstid og uttaksgebyrer, men dette får du for eksempel også hos Bank Norwegian.

Fra og med 23. februar tilbyr YaBank en innskuddsrente på 3,90 prosent, mens Bank Norwegian gir 3,95 prosent fra og med neste uke. Dermed ligger Bank Norwegian hakket over.

Det kan gå mot rentekollaps og 0 prosent rente!

Vanskelig tid å sammenligne

De økonomiske nedgangstidene har ført til hyppigere og kraftigere rentenedsettelser fra Norges Bank enn det som er normalt. Det gjør at bankene stadig melder om renteendringer, og markedet kan fremstå som uoversiktlig akkurat nå.

- Det er bankenes ansvar å oppdatere listene hos oss, og det ansvaret forventer vi at de følger opp. Vi tar den saken meget alvorlig. Vi har ingen indikasjoner på det, men skulle vi oppdage at bankene bløffer i prislistene, vil vi reagere kraftig, har Brigitte Watz i Fiansportalen tidligere forsikret DinSide.

Her kan du leser mer om Finansportalen.no