Fyller mobilen med oppskrifter

Rimi har lansert ny app.

Rimi gir deg vareutvalget rett inn på PC og smarttelefon.
Rimi gir deg vareutvalget rett inn på PC og smarttelefon.Vis mer

Rimi har lansert applikasjonen Rimi + - en gratistjeneste til alle med Android- eller iPhone-mobil.

Appen inneholder både middagstips, vareutvalg og mulighet til å lage handlelister. I tillegg får du et kart over landets Rimi-butikker, og dersom du tillater det, finner appen den butikken som ligger nærmest der du befinner deg.

Middagstips hver dag

Rimi Pluss gir deg et tips til en enkel middag hver dag. Dersom du får lyst til å følge tipset, kan du legge ingrediensene rett i handlelisten din.

Hvis du ikke liker dagens forslag til matrett, kan du søke deg gjennom et stort antall oppskrifter, fra de mest populære rettene til mer spesifikke søk som "suppe" eller "form/pai".

>>> Her er tilbudene samlet på ett sted

Lag og del handlelister

Men det finnes etter hvert mange apper du kan laste ned for å finne matoppskrifter og -inspirasjon. Det som kanskje er mest nyvinnende med Rimis tjeneste er at du kan lage handlelister ved å plukke direkte fra vareutvalget i butikken.

I funksjonen "Handleliste" kan du enten velge varer blant ulike kategorier, eller du kan selv søke opp varen du vil legge til i handlelisten.

Går du fem på? Billigvaren dyrere enn merkevaren!

Velger tunge varer først

– En annen unik funksjon med Rimi Pluss i forhold til andre digitale handlelister er at varene i handlelista blir lagt i sortert rekkefølge etter hvordan varene ligger i butikken, forklarer Lise Mette Kjellberg, kommunikasjonsrådgiver i ICA Norge.

Dette skal gjøre at handelen går raskere for kunden, samtidig som organiseringen av varene er skapt for at varene skal holde seg best mulig.

– For eksempel kommer tunge produkter tidlig på runde, sånn at de ikke klemmer brødet og grønnsakene, sier Kjellberg.

Må registrere deg

For å få muligheten til å fullt ut benytte deg av handleliste-funksjonen må du registrere deg med navn, mailadresse og telefonnummer. Betyr dette spam på mail og telefon?

Markedssjef i Rimi Henning Eriksen beroliger skeptikerne.

– Med mindre du krysser av for det så mottar du ikke reklame. Registreringen er for at du skal kunne dele handlelisten, sier han til DinSide.

Han synes det er gledelig at applikasjonen nå ligger på topp i App Store.

Også for PC-bruk

Dersom du heller vil lage handlelisten i ro og mak foran PC-en før du går fra jobb eller mens du sitter hjemme i sofaen, så er den samme funksjonaliteten tilgjengelig der.

Og hvis du vil finne din nærmeste Rimi-butikk, velger du kartet, gjerne fra mobilen slik at den kan finne ut akkurat hvor du er og hva som er nærmeste butikk der hvor du befinner deg.

Dessuten: Det er ingenting i veien for at du bruker handlelisten i andre butikker.