Ikke alle nye treninsinnretninger holder hva de lover. Foto: Colourbox
Ikke alle nye treninsinnretninger holder hva de lover. Foto: ColourboxVis mer

Funker disse treningdingsene?

De lover deg god kondis og slankere kropp, men holder de mål? Sjekk ekspertens vurderinger.

Det lages hele tiden nye innretninger som kjapt og nesten svettefritt skal gjøre oss slanke og smekre.

Men virker de?

 • Pristest: Her trener du billigst!
 • Sjekk vår test av pulsklokker!
 • Sjekk vår vurdering av treningsapparater fra Tv-Shop!
 • Et blodslit å bli sprek: Vi tester personlig trener
 • Louise Sutton som leder idrettsavdelingen ved Leeds Metropolitan universitet har testet ni nye treningsdinger for den britiske avisen The Daily Mail.

  Samtlige produkter kan kjøpes på nettet. Vi har gjort om prisene til norske kroner etter valutakurs i skrivende stund.

  Her er ekspertens vurderinger:

  Food watcher

  Food Watcher. Foto: Produsenten Vis mer


  Pris: 920 kroner
  Slik skal den virke: Små metallkjegler settes inn i ørene. Der gir de fra seg elektriske impulser som skal blokkere signalene fra vagusnerven; denne sørger for kontakt mellom hjernen og magen. Signalblokkeringen skal bidra til å dempe appetitten slik at du spiser mindre. Skal brukes to ganger daglig.
  Ekspertvurdering: Denne innretningen er for lite forsket på. Å være aktiv og slik avlede oppmerksomheten rundt sultfølelsen funker nok vel så bra.
  Karakter: 1/10

  Damart 3-in-1 control vest

  Damart 3-in-1 control vest. Foto: Produsenten Vis mer


  Pris: 414 kroner
  Slik skal den virke: Toppen er impregnert med mandelolje, mangosmør, rødt sjøgress og ekstrakt fra et japansk tre. Stoffene i vesten skal virke slankende når de kommer i kontakt med huden. I tillegg skal vesten stramme inn og tone kroppen. Skal tåle 20 runder i vaskemaskinen. Ifølge produsenten viste en uavhengig test av 20 kvinner at de ble 5 cm slankere etter 48 dagers bruk.
  Ekspertvurdering: Ingen sterke beviser for slankepåstandene. Imidlertid kan du få mindre lyst på mat hvis vesten klemmer inn magen.
  Karakter: 1/10

  Slendertone bottom toner

  Slendertone bottom toner. Foto: Produsenten Vis mer


  Pris: 1397 kroner
  Slik skal den virke: Innretningen skal stimulere isjiasnerven, slik at musklene i området trekkes sammen. Dette skal «løfte og forme» rumpa i løpet av fire til åtte uker. Du skal helst bruke innretningen fire ganger i uka, i 15 til 20 minutter.
  Ekspertvurdering: Versjoner av denne innretningen brukes alt av fysioterapeuter for å elektronisk stimulere hemmede muskler. Det er imidlertid lite trolig at du får sprettrumpe av denne, det må nok mer trening til. Du får bedre effekt av å ta trappa enn å bruke Slendertone, mener eksperten.
  Karakter: 3/10

  Wii Fit Plus

  Wii Fit Plus. Foto: Produsenten Vis mer


  Pris: 169 kroner for oppgraderingen, 949 med balansebrett (hos Cdon.com)
  Slik skal den virke: Dataspillet er en oppgradering til Wii Fit-spillet. Du plugger det til tv-en via Wii-konsollen. Du får deretter instrukser til diverse treningsøvelser som du utfører på brettet. Effektiviteten din blir målt på brettet, og du får vite hvor bra du gjør det.
  Ekspertvurdering: Dette er en morsom måte å komme i form på om du ikke har trent på en stund. Det er imidlertid lett å jukse i spillet.
  Karakter: 6/10

  Rio sauna shorts

  Rio sauna shorts. Foto: Produsenten Vis mer


  Pris: 377 kroner
  Slik skal den virke: Den oppvarmede buksa skal nærmest umiddelbart fjerne cm fra mage, hofter og lår. Du skal først smøre deg inn med akselerator-gelé, surre deg inn i plastfolie og så skal du ta på den den varme buksa i en halvtime. Dette skal avgifte og komprimere fett, og gi en målbar virkning i opptil 24 timer.
  Ekspertvurdering: Dette er bare tull. Straks den stramme buksa tas av er fettet like omfangsrikt som før. Hvis du er fornøyd med å bare skvise fettet sammen, kan du heller kjøpe en hold in-truse som du kan ha under klærne hele tiden. Da ser du slankere ut, selv om det ikke er tilfelle.
  Karakter: 0/10

  KiFit armbånd

  KiFit armbånd. Foto: Produsenten Vis mer


  Pris: 1378 kroner for armbåndet, 92 kroner per måned for abonnement
  Slik skal det virke: Et high-tech armbånd som du skal bære hele døgnet. Det skal måle hvor mange kalorier du forbrenner, hvor mye du har trent og hvor godt du har sovet. Du registrerer deg også på nettet, hvor du skal føre matdagbok. Abonnementet gir deg videre diett- og treningsinfo og skal tilby skreddersydde råd.
  Ekspertvurdering: Dette er en ny type skritteller, som gjør langt mer enn å registrere hvor mange skritt du går. Den analyserer kostholdet ditt og treningsnivået ditt - helt ned til hjertefrekvens og hvor mye du svetter. Den oppmuntrer deg til aktivt å ta ansvar for din egen vekt.
  Karakter: 9/10

  Fitbug

  Fitbug. Foto: Produsenten Vis mer


  Pris: 773 kroner (i året)
  Slik skal den virke: En skritteller som måler antall daglige skritt. Koble den til pc-en og den vil regne ut aktivitetsnivået ditt. Du kan som nettabonnent legge til en matdagbok og programmet vil lage grafer som sammenlikner antall kalorier du inntar og forbruker. Videre får du tilgang til ekspertråd, artikler, forum og konkurranser. Har du ikke logget deg på på en stund får du tilsendt motivasjonmailer.
  Ekspertvurdering: Et flott produkt som setter fokus på både kosthold og trening. Alt som hjelper deg til å spise mindre og bevege deg mer er bra.
  Karakter: 8/10

  Bodi-Tek Ab-Tek-belte

  Bodi-Tek Ab-Tek-belte. Foto: Produsenten Vis mer


  Pris: 276 kroner
  Slik skal det virke: Beltet bruker ekektronisk muskelstimulering på området rundt navlen. Dette skal aktivere magemusklene på samme måte som når du gjør sit-ups. På kort tid skal dette gi deg flat mage.
  Ekspertvurdering: Beltet vil nok styrke magemusklene til en viss grad. Imidlertid vil ikke beltet aktivere kjernemusklene som i størst grad gir deg god holdning, sterk rygg og en flatere mage. Effekten av å trekke magen inn når du står og går er bedre enn effekten av dette beltet.
  Karakter: 3/10

  Shake weight

  Shake Weight. Foto: Produsenten Vis mer


  Pris: 114 kroner
  Slik skal den virke: En treningsmanual med en innebygd vekt på 1,1 kg som automatisk flytter på seg når du bruker den. Dette skaper en vibrasjoneffekt som skal trene biceps, triceps og skuldre. Effekten skal være 300 ganger bedre enn ved bruk av vanlige manualer.
  Ekspertvurdering: Konsepter ser ut til å etterape teknologien som brukes i vibrasjonsplater. Dette skal få musklene til å trekke seg sammen flere ganger i sekundet. Imidlertid er vekten for liten til at den har effekt for de fleste menn. Å bruke denne er nok bedre enn ingenting, men skal du ha sterke, tonede armer må du nok investere mer tid og innsats enn noen daglige minutter med denne. Først og fremst må du opp av sofaen!
  Karakter: 2/10