Fullt lovlig møkkabutikk

KOMMENTAR: Vi er ikke imponerte over skattelisten.info. Men vi er neimen ikke imponerte over kundene deres heller.

LOVLIG, MEN LITE GLUPT: Skattelisten.info søker i skattelistene for deg- og sender deg regning på 950 kroner. Krangler du på regningen, blir det bråk.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
LOVLIG, MEN LITE GLUPT: Skattelisten.info søker i skattelistene for deg- og sender deg regning på 950 kroner. Krangler du på regningen, blir det bråk. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skattelisten.info holder seg innenfor loven. Og truer deg med rettssak når regningen kommer.

I vinter startet tjenesten skattelisten.info opp. Siden oppstarten har Forbrukerrådet fått 38 skriftlige klager og 178 henvendelser om tjenesten.

Tjenesten de leverer, er å søke i skattelistene for deg. Slik at du kan være anonym. Det koster 950 kroner per søk. Før kostet det over en tusenlapp.

Måten de behandler kundene sine på, er oppsiktsvekkende.

Legger igjen personnummer

Når du går inn på skattelisten.info, så ser du nokså tydelig at tjenesten koster mer enn en anstendig skjorte. Du må også legge igjen ditt eget personnummer for å foreta søket.

Det er derfor helt merkelig at det er såpass mange som har søkt uten å forstå at det koster penger. Alt på internett er ikke gratis, det er ingen grunn til å tro det.

Det blir enda rarere når så mange er villige til å legge igjen personnummeret sitt hos en bedrift de trolig ikke aner hvem som står bak. Det virker helt hodeløst.

Sender inkassovarsel dagen etter

Svar på skattesøket leveres i løpet av noen minutter. Brukerne av tjenesten forteller til Dinside at skattelisten.info allerede dagen etter sender første varsel om at betalingskravet vil gå til inkasso hvis ikke regningen er betalt innen uka er over.

Hva i alle dager?

Og så var krigen i gang...

Kunden Dinside har snakket med, forsøkte å klage, og mente at prisen ikke var godt nok merket. Plutselig befant han seg i en skyttergrav der påstandene fra skattelisten.info haglet over ham. Alt var hans feil, summen ble mangedoblet og saken skulle til retten.

Det er lov å rasle med advokater og rettsvesen. Vi har et åpent og tilgjengelig rettssystem, og det å henvise til det, er ikke en trussel, hvis vi skal være formelle.

Men poenget med å antyde rettslige skritt, er så enkelt som å starte en frykt for omfattende kostnader og langvarig krangling. De aller færreste av oss forbrukere har nerver til den slags.

Trolig ingen reelle søksmål

Antall ganger de faktisk har gjennomført disse søksmålene? Null, skal vi tro Forbrukerrådet.

Går du inn på skattelisten.info, så ser du at mesteparten av informasjonen på nettsiden er rene forsvarstaler mot svindelpåstander.

Det burde fortelle deg alt du trenger å vite. Bruk pengene dine et annet sted.

Forbrukerrådet har ikke noe annet valg enn å anbefale kundene om å betale regningen, til tross for at de åpenbart ikke liker å si dette høyt.

Les også:
Trøbbelet startet da Rolex-en ble stjålet
5000 kroner for å avbestille internett
Betalte ubrukt ISDN i ni år

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer