Fulle flytog

Selv om vannet går i Romeriksporten, vinner Flytoget de store passasjermengdene. Flere avganger er stappfulle før de kommer til siste stasjon.

Så lenge det renner i Romeriksporten må Flytoget kjøre rundt Østmarka på NSBs lokalnett. Kapasiteten her tilsier at Flytoget, som for tiden kalles "Rundt-tunellen-flytoget", kun går to ganger i timen i rushtiden. Ellers om dagen vil toget foreløpig gå fire ganger i timen - annenhver fra Oslo S og Asker. Fra Oslo kan du regne med å være i terminalen 33 minutter etter avgang. Fra Asker skal det ta litt over en time.

Midlertidig lavpris

Prisen er foreløpig 90 kroner fra Asker og Sandvika, 70 kroner fra Lysaker, Skøyen, Nationaltheateret og Oslo S og 50 kroner fra Lillestrøm. Barn under 15 år, pensjonister og familiemedlemmer som reiser sammen med fullprisreisende, får 50 prosent rabatt på enkeltreiser.

Flytogets priser blir nesten fordoblet når toget får benytte seg av Romeriksporten. Men da skal det til gjengjeld ta 14 minutter kortere tid. På reisedagen gir flytogbilletten deg gratis overgang innen én sone på alle Sporveiens ruter i Oslo samt busser og tog i Akershus (SL-systemet).

Flytoget melder om meget godt belegg. Så mange har faktisk reist med toget de første dagene, at reisende fra Lillestrøm, som er siste holdeplass, ikke har fått plass på de travleste avgangene!

Vanlige lokaltog

Du kan også reise med NSBs vanlige Intercity-tog og fjerntog til flyplassen. Alle tog som trafikkerer strekningene Skien - Oslo - Lillehammer - Trondheim, går via flyterminalen. Ruteinformasjon finner du på NSBsnettsted, eller ved å ringe 815 00 888. Disse togene er noe rimeligere å reise med enn Flytoget, som er reservert for reisende til Gardermoen. Men med en del av dem må du også regne med at det tar lenger tid enn med flytoget på grunn av lengre ventetider og flere stoppesteder.

Med vanlige rutetog må du betale 57 kroner for en reise til flyplassen fra Oslo S. Fra Tønsberg blir prisen 200 kroner og fra Lillehammer koster det 170 kroner. På disse togene gjelder selvfølgelig NSBs vanlige ukes og måndeskort.

Parkering ved stasjonene

Du vil finne parkeringsplasser og parkeringshus i forskjellige størrelser ved alle Flytogets stasjoner unntatt Nationaltheateret.

I Asker har et nyåpnet parkeringshus ført til at stasjonen kan tilby hele 900 parkeringsplasser. I Sandvika finner du 250 plasser, Lysaker har 140 plasser, Skøyen 165 plasser, Oslo S har 650 og på Lillestrøm stasjon er det plass til hele 800 biler.