Frykter rynker

En av fem nordmenn frykter rynker, og mange tror rynker kan forebygges. Neste uke lanseres nok et produkt som lover å bremse aldringsprosessen.

To av tre nordmenn sier at de er villige til å bruke naturpreparater eller rynkekremer for å fjerne eller redusere rynker.

Tallene kommer fra en landsomfattende undersøkelse som InFact har gjennomført for helsekost- og legemiddelselskapet Promed Pharma AS.

Og overraskende nok er menn villige til å gå enda lenger: Blant menn som er opptatt av utseende og som er bekymret for rynker, er fire av ti villige til å ta innsprøyting av kjemikalier for å fjerne eller redusere rynker.

Undersøkelsen viser også at det er de yngste aldersgruppene som er mest redd for rynker, og at Oslo-borgere er de som frykter rynker mest. Det er spesielt kvinner som bekymrer seg for rynker.

Så hva skal til å holde huden frisk, ung og rynkefri?

Rynkefri hud
For å bekjempe rynker, anbefaler mange hudeksperter å kutte røyken, redusere solingen og slutte å stresse. Mange tyr imidlertid til naturlige helsekostprodukter, som kapsler og kremer.

- Det er mye etterspørsel etter slike produkter i våre butikker. Produktene som er mest populære er Dermyn Evelle og Inversion Femme, sier Anne Mæland ved Vestpharma, et datterselskap til Sunkost.

Neste uke lanseres nok et produkt på det norske markedet som skal bremse aldringsprosessen.

Forskning bak ny krem
Det nye produktet er basert på to konsepter: Et enzym som fjerner døde hudceller og en kollagenblanding som transporterer fuktighet ned i huden, en unik kombinasjon som vekker oppsikt i forskningsmiljøer.

Kollagen er et protein som blant annet finnes i hud, sener og knokler. Under aldringsprosessen tynnes den naturlige kollagenstrukturen i huden gradvis. Huden blir slappere og mindre fast. For å motvirke denne prosessen har skjønnhetsindustrien lenge jobbet med kremer som inneholder kollagen, men aldri før med marint kollagen, som disse nye produktene inneholder.

- Dette er den største revolusjonen gjort innen kremens industri de siste 30 årene, sier Peter Södergren ved Regina Cosmetic.

Det er Kilda Biolink som står bak de nye produktene som kommer på markedet neste uke.

Noen mener imidlertid at rynkekrem bare er bløff.

Vil du ha flere tips? Her er hudlege Ole Fyrand sine råd om hvordan du holder huden ung.

 

Mozon.no, 18.05.2006