Fritt frem for å kjøpe vin fra utenlandske nettbutikker

Men kan pris og kvalitet hamle opp med Vinmonopolet?

Tastespot.com: Varene blir presentert med bilde, informasjon og pris inkludert norske avgifter. Merk at mix-kassene kun viser prisen for vinen, og at avgiftene da legges på ved utsjekk. Det er litt forvirrende for brukeren at prisen kommuniseres ulikt.
Tastespot.com: Varene blir presentert med bilde, informasjon og pris inkludert norske avgifter. Merk at mix-kassene kun viser prisen for vinen, og at avgiftene da legges på ved utsjekk. Det er litt forvirrende for brukeren at prisen kommuniseres ulikt. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

1. juli 2009 ble det foretatt endringer i alkoholloven som åpnet for at du som privatperson selv kan importere alkohol til Norge. Det betyr at du kan handle inn julens drikkevarer fra en utenlandsk nettbutikk, og få varene levert på døra hjemme. Du kan kjøpe så mye du vil til privat bruk, så lenge du betaler ordinære avgifter for hele partiet.

Siden regelendringen trådte i kraft, har nettbutikker rettet mot det norske markedet kommet og gått. Muligheten til å handle vin fra utenlandske nettbutikker er tilsynelatende lite utnyttet av nordmenn.

Flere lesere har imidlertid tipset oss om tastespot.com, og nå har vi prøvd bestilling fra denne nettbutikken.

Slik fungerer det

Vinen bestilles i kasser av seks flasker, men det er anledning til å mikse kassen selv. Du kan også velge blant nettbutikkens fem ferdigmiksede kasser. Tastespot frister dessuten med 50 prosent rabatt på en velkomstpakke til nye kunder. Men før du blir altfor ivrig – du får bare rabatt på selve vinen. Avgifter og fortollingsgebyr må du betale som vanlig.

Betalingen gjøres i to trinn: Vinen betales direkte på tastespot.com og her kan du bruke PayPal, Visa, MasterCard og American Express. Deretter får du en e-post med link til speditør Alf Andersen A/S og betaler for fortolling og avgifter. Merk at du her kun kan betale med Visa og MasterCard.

Italiensk rødvin levert på døra fra utenlandsk nettbutikk. Fungerte greit, men smaker det? Foto: Tuva Moflag
Italiensk rødvin levert på døra fra utenlandsk nettbutikk. Fungerte greit, men smaker det? Foto: Tuva Moflag Vis mer


Varene bestilte vi fredag 7. desember, og allerede tirsdag 11. desember var varene klare til å bli levert på døren. Om du ikke er hjemme er det uproblematisk å avtale et nytt tidspunkt med budbilfirmaet.

Les også: Gjør kupp på svenskenes variant av Finn.no

Begrenset utvalg

Utvalget er begrenset sammenlignet med landets Vinmonopol-utsalg, og ikke minst polets nettbutikk og bestillingsutvalg. Tastespot.com byr på rødvin og hvitvin fra 11 ulike land, i tillegg til noen varianter av rosévin, musserende vin, dessertvin og apéritif.

Svært mange av vinene kommer fra leverandøren Radcliffe's som ikke føres av Vinmonopolet i Norge. Dette vanskeliggjør en bred og grundig prissammenligning.

Les også: Trøbbel i polets nettbutikk

Terningkast seks?

Vi bestilte den rabatterte velkomstkassen, samt seks flasker av Radcliffe's Barolo DOCG 2005. Vi fikk imidlertid levert 2006-årgangen av denne vinen uten noe varsel om dette. Verdt å ha i bakhodet hvis du er på jakt etter spesielle årganger.

Baroloen (2005) er presentert i nettbutikken med terningkast seks, uten at vi finner noe nærmere forklaring på hvem som har vurdert vinen. Vi har derfor fått vinkjenner Rolf-Otto Eriksen til å vurdere om barolo-vinen (2006) er verdt sine 188 kroner. Eriksen er journalist i ØB, med et spesielt hjerte for italiensk vin.

– Selv om prisen er lav, vil jeg ikke anbefale kjøp. Skal man først investere i en barolo, må det være ekte vare. For meg er dette en lite representativ barolo, den skjemmes av hardhendt fatbruk (skjemmende på både lukt og smak) og har lite av den klassiske, nydelige nebbiolo-karakteren som disse vinene skal ha, sier Eriksen og tilføyer at han ikke er fristet til å prøve tastespot.com.

Les også: Her er årets juleøl-vinnere

Neste handletur

Denne journalisten kommer til å legge neste handletur til Vinmonopolet. Dette med bakgrunn i polets utvalg og konkurransedyktige priser. Polet har dessuten kunnskapsrike medarbeidere som hjelper med å finne rett vin til din anledning.

For deg som ønsker å prøve tastespot.com selv er vår ene erfaring med selskapet at de tilbyr et enkelt konsept, med god kundeservice og rask levering.

Flere ferske saker fra DinSide Økonomi finner du her

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer