To Dual SIM-mobiler fra Samsung. C5212 til venstre og B7722 til høyre. Foto: Produktbilder/Montasje
To Dual SIM-mobiler fra Samsung. C5212 til venstre og B7722 til høyre. Foto: Produktbilder/Montasje Vis mer

Fri mobilbruk for 355 kroner måneden

Hvis du er på budsjett kan du like godt ta den helt ut.

Publisert
Sist oppdatert

I det store utland har mobiltelefoner med plass til to SIM-kort blitt svært populære, og grunnen er enkel:

En slik mobil gir de som allerede er på budsjett maksimalt utbytte av mobiloperatørenes billige abonnementer.

Slik gjør du det

I praksis vil mange gunstige mobilabonnementer være gratis opp til en viss beløpsgrense. Først når du overstiger dette fribeløpet begynner taksameteret å løpe, med de vanlige tellerskritt- og oppstartskostnadene du er vant til.

To eksempler på slike abonnement er Ludo Terninglast 6 og Tele2 Sheriff, som gir deg henholdsvis 185 og 170 kroner i gratis mobiltelefonforbruk hver måned.

Les mer om Ludo Terningkast 6 og Tele 2 Sheriff her!

Med en mobiltelefon med dobbel SIM-plass kan du imidlertid utnytte to ulike operatørers tilbud samtidig. Resultatet er altså at du kan ringe for totalt 355 kroner hver måned - helt gratis:

  • Du bruker først opp fribeløpet på det ene SIM-kortet, og
  • når fribeløpet på SIM-kort en er brukt opp bytter du ganske enkelt til SIM-kort nummer to.

Hvilken telefon trenger du

Ifølge lesertips fra Håkon Håland finnes det i hvert fall to Samsung-telefoner som takler to SIM-kort på markedet i dag.

Merk deg at disse to må kjøpes uten at du også binder deg til et abonnement. Dette trekker opp innkjøpsprisen, ettersom de fleste mobiltelefoner er sponset av teleoperatørene mot at du binder deg til dem i en periode på et år.

Prisen på Samsung C5212 er 969 kroner, mens B7722 er en mer avansert modell og koster cirka 2859 kroner.

Begge disse modellene har såkalt "Active Dual Sim", og det er en stor fordel. Du kan selvsagt bare føre én samtale om gangen, men meldinger på de to ulike abonnementene vil tikke inn som vanlig. Når du selv skal ringe ut kan du også bytte mellom å bruke de to SIM-kortene via et enkelt tastetrykk. Siden begge SIM-kortene er aktive kan du også beholde et telefonnummer som hovednummer for ikke å forvirre vennene dine, de vil alltid få tak i deg uansett.

Til sammenligning var de første Dual Sim-mobilene passive; slik at du normalt måtte restarte telefonen for å kunne bytte abonnement. Dette er tungvint og slike mobiler bør du altså holde deg unna

Praktiske ulemper og begrensninger

  • Det er DU som selv må passe på at du holder deg innenfor beløpsgrensene på de to SIM-kortene. Ellers vil du jo ikke kunne skifte til SIM-kort nummer to i rett tid, og da er jo poenget borte.

    Anropsloggene og innboksen er felles for begge SIM-kortene på de to overnevnte mobilene, men telefonene vil alltid indikere om det er SIM-kort en eller to som har vært i bruk. I praksis blir det likevel litt å følge med på, og hvis du er et rotehode som lett mister oversikten er du herved advart.

  • Få Dual-SIM telefoner på markedet gir deg begrenset utvalg. Er du på jakt etter en avansert proffmobil i iPhone 4 eller HTC Desire-klassen vil du altså bli skuffet. Av de Dual SIM-mobilene nevnt her mangler f.eks C5212 3G-totalt, mens B7722 bare støtter 3G på et av de aktive SIM-kortene. Her gjelder det altså å finne ut hva du forventer av en mobiltelefon før du bestemmer deg.
    Se forøvrig test av Samsung C5212 her, og test av Samsung B7722 her.
  • Aktive Dual Sim-mobiler har generelt et høyere strømforbruk enn vanlige mobiltelefoner. Du bør altså være forberedt på å lade mobilen oftere enn vanlig.

Du kan også bruke den mobilen du allerede har

Hvis du ikke orker tanken på en enkel Dual SIM-mobil kan du selvsagt bruke den mobilen du allerede har. Ulempen er dog at du da må bytte SIM-kort manuelt, og du må i tillegg ta med deg det ekstra SIM-kortet overalt slik at du kan bytte når du nærmer deg beløpsgrensen. Spør du oss blir dette litt for tungvint til at vi hadde orket...

Har du erfaring med Dual Sim-mobiler, eller har du andre tips til hvordan du ringer billigst mulig med mobilen? Del det med oss i debatten lenger ned.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer