Fremtidens bind snakker til kvinnen

Snart kan det være mulig å ta graviditetstest med ett sanitetsbind. Fremtidens bind er interaktive og kan ”snakke” til sin kvinnelige bruker. Bindet kan fortelle deg når du har eggløsning, når du får mensen, om du har klamydia, sopp, hiv eller andre sykdommer.

Tidligere har vi vært fornøyd med at sanitetsbindet har vinger, er tilpasset stringtruser, og kommer i "invisible" - utgave. Skal vi tro utviklingen ser det nå ut til at dette er goder vi vil le godt av i fremtiden. Det nye interaktive bindet er nå tatt patent på av firmaet bak Always og Tampax, Proctor & Gamble. De håper også at bindet skal kunne brukes som graviditetstest i tilegg til alt det andre dette vidunderbindet skal kunne gjøre.

Viser lilla fire timer før mensen
Bindet inneholder forskjellige kjemiske stoffer som produserer en spesiell farge når det skjer en forandring i kvinnekroppen. For at kvinnen skal unngå at mensen kommer overraskende på henne, vil bindet vise lilla farge fire timer før menstruasjonen ankommer. Bindet blir rødt dersom du har for høy pH-verdi i underliver, og blått dersom det er antydning til menstruasjonsblod.

Gravid ved hjelp av bindet
Bindet skal angivelig også kunne fortelle når du har eggløsning. Dersom dette er riktig , vil bindet være til god hjelp for de som prøver å bli gravide. Bindet kan fortelle når det er forandringer i østrogennivået ved hjelp av et plastikkbelegg som gjør at tykkelsen på bindet øker.

Det nye bindet skal i følge Proctor&Gamble gjennom mange tester før det settes ut på markedet. Firmaet sier heller ingenting om eventuelt utseende eller tykkelse på det interaktive bindet. Vi får bare vente i spenning.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Silje Stavik mozon.no 22.02.01

Kilde: New Scientist