Frakt og betaling

DinSide Auksjon er et møtested for kjøpere og selgere, og når de ulike auksjonene avsluttes så vil selger og kjøper få en epost med kontaktinformasjon. Kjøper har så en tredagers frist til å ta kontakt med selger for å avtale frakt og betaling. Dersom selgeren ikke hører noe fra kjøper innen denne tiden, kan han/ hun ta kontakt med den nest høyeste budgiver.

Dersom kjøper og selger holder til i samme kommune, kan det noen ganger være mest hensiktsmessig at kjøperen selv henter varen og betaler kontant. I beskrivelsen av auksjonsobjektet kan det også stå hvordan selgeren foretrekker at betaling og frakt skal gjennomføres, og dere kan også avtale dette på før auksjonen avsluttes.

Ettersom selger og kjøper kan også være bedrifter, er det mulig at det allerede eksisterer rutiner for både frakt og betaling. DinSide har imidlertid samlet litt informasjon som kan hjelpe dere bli enige om den beste løsningen.

NSB Ekspressgods

NSB Ekspressgods
- først frem til flest steder

Send pakken raskt og enkelt med NSB Ekspressgods. NSB Ekspressgods har landsdekkende hurtigfrakt med 67 ekspedisjonsteder og et godt utbygget distribusjonsnett. Skal du selge din vaskemaskin og bor i Arendal, kan du bare levere den til NSB Ekspressgods, så vil den blir fraktet til Trondheim eller Bergen raskt og sikkert. I tillegg kan de sørge for at sendingene kan sendes i oppkrav, det betyr at kjøper ikke får varen før han eller hun har betalt for den på utleveringsterminalen. Det koster 100 kroner å sende med oppkrav.

Alle som bruker DinSide Auksjon får 50 % rabatt på prisene hos NSB Ekspressgods. Dette gjelder ved kontant betaling, stasjon til stasjon, frem til 31 mars. Oppgi kundenummer 0147986 for å få rabatt.

Til NSB Ekspressgods

Posten

Posten er Norges største distributør av pakker, og leverer til alle postkontor rundt om i landet. De har flere fraktløsninger dersom du har kjøpt eller solgt gjenstander gjennom DinSide Auksjon. Du kan velge mellom.

Norgespakken: Maks 25 kg, 100 kroner i frakt.
Bedriftspakken: Maks 35 kg, 50 – 200 kroner i frakt.
Sevicepakken: Maks 25 kg, 30 – 130 kroner i frakt.

Pakkene er som regel fremme etter et par dager, og posten har også et enkelt system for betaling av varer som selges via DinSide Auksjon. Ved å sendepakken i postoppkrav, så blir både betaling for varen og/eller frakten, krevd inn samtidig med at sendingen blir utlevert til mottakeren.

Posten garanterer at varen/sendingen ikke blir utlevert uten at postoppkravsbeløpet er betalt, og beløpet blir overført til senderens konto. Alle pakker innenlands kan sendes med postoppkrav mot egen avgift.

For Bedriftspakker koster dette 100 kroner pr. pakke.
For Servicepakker og Norgespakker 35 kroner pr. pakke

Til Posten

Klikk på det du lurer på

Jeg vil vite mer om hvordan man selger en gjenstand

Jeg vil vite mer om hvordan man gir bud

Jeg vil vite mer om auksjonsreglene

Tilbake til hovedsiden for DinSide Auksjon