Fradrag for meglerutgifter?

- Hei, jeg solgte boligen min i fjor, og hadde ikke oppfylt kravene til bo og eiertid. Jeg må derfor skatte av gevinsten. Samtidig hadde jeg meglerutgifter på 75.000 kroner. Kan disse føres til fradrag på selvangivelsen?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Tap ved salg av bolig er fradragsberettiget, når eventuell gevinst ville vært skattepliktig. Dersom du hadde oppfylt vilkårene til eie- og botid ville gevinsten vært skattefri, og da ville du heller ikke kunne trukket fra noen utgifter.

Meglerutgifter kan ikke kreves til fradrag når de påløper, men ved salg av boligen vil kostnader ved kjøpet av bolig anses som en del av boligens inngangspris/kostpris.

Kostnadene vil derfor ha betydning for beregning av gevinst eller tap.

Det er forskjellen mellom hva du ga for boligen (inngangsverdi) og hva du fikk for boligen (utgangsverdi) som skattlegges.

Siden du ikke oppfyller vilkårene for å få en skattefri gevinst, blir det altså viktig å redusere gevinsten som blir gjenstand for beskatning.

Poenget er at omkostningene til megler gjør at din skattbare gevinst reduseres. Dersom gevinsten i utgangspunktet er på en million kroner og meglerutgiftene var på 75.000 kroner, vil din skattbare gevinst bli redusert fra en million til 925.000 kroner