Du har krav på fradrag for utgifter i forbindelse med refinansiering av lånet. Foto: PER ERVLAND
Du har krav på fradrag for utgifter i forbindelse med refinansiering av lånet. Foto: PER ERVLAND Vis mer

Fradrag for kostnader ved refinansiering

Har du refinansiert boliglånet i 2011, har du krav på fradrag.

Publisert
Sist oppdatert

Svært mange boligeiere velger å refinansiere boliglånet for å oppnå bedre rente. Det ikke alle vet, er at et bankbytte også gir krav på ekstra fradrag.

Du har nemlig fradragsrett for utgifter i forbindelse med refinansieringen av boliglånet.

Her fører du utgiftene

- Alle kostnader knyttet til refinansiering av lån for å få lavere rente kan du trekke fra, sier Gry Nilsen, fagsjef i Skattebetalerforeningen til DinSide.

Totalt 170.000 nordmenn byttet bank i 2011, ifølge FNO. Og i Finansbarometeret for samme år, oppgir 33 prosent av de som har byttet bank, at et bedre lånetilbud var hovedårsaken til bankbyttet.

Dette tilsier at svært mange har refinansiert boliglånet, og dermed har krav på fradrag for utgiftene dette gir.

Ekstra utgifter du har betalt for i forbindelse med refinansiering av boliglån føres i post 3.3.1 i selvangivelsen, som er posten for gjeldsrenter. Her fører du både utgifter ved bruk av takstmann og aktuelle gebyrer.

- Når du refinansierer et lån for å oppnå lavere rente vil banken vanligvis kreve at du innhenter takst eller verdivurdering. Pantobligasjon som sikkerhet for det nye lånet må tinglyses. Utgiftene til både takst eller verdivurdering og tinglysningsgebyret er fradragsberettiget, sier Nilsen, og legger til at man bør spesifisere utgiftene i post 5.0. som gjelder tilleggsopplysninger

Disse utgiftene er sjelden forhåndsutfylt av Skatteetaten - så vær påpasselig med å føre opp alle utgifter du hadde i fobindelse med refinansieringen.

Som boligeier bør du også sjekke at din bolig er ført opp med riktig ligningsverdi.

Les også: Nå lønner det seg å refinansiere

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer