Fra i dag kan alle sjekke selvangivelsen

Nå blir den tilgjengelig også for de som ikke er e-brukere.

SKATTESJEKK: Selvangivelsen blir tilgjengelig for alle fra 23. mars. Foto: ILLUSTRASJON
SKATTESJEKK: Selvangivelsen blir tilgjengelig for alle fra 23. mars. Foto: ILLUSTRASJON Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag fikk 3,4 millioner nordmenn som er e-brukere hos Skatteetaten, tilgang på selvangivelsen. Gjaldt dette ikke deg, kan du sjekke selvangivelsen i dag, da den blir tilgjengelig for 1,2 millioner nordmenn.

Her finner du selvangivelsen

Det er de som ikke tidligere har kommunisert elektronisk med myndighetene, og som ikke har reservert seg mot elektronisk kommunikasjon, som kan sjekke selvangivelsen fra og med 23. mars.

ALTINN-APP: Nytt i år er at du kan sjekke selvangivelsen via en app. Men du kan ikke gjøre endringer eller levere her. Foto: BERIT B. NJARGA
ALTINN-APP: Nytt i år er at du kan sjekke selvangivelsen via en app. Men du kan ikke gjøre endringer eller levere her. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer


For å finne ut om du får igjen på skatten eller må betale restskatt, logger du inn på Altinn via Skatteetatens nettsider. Du kan også sjekke tallene via Altinn-appen på mobilen.

Innlogging foregår ved hjelp av BankID eller MinId. Har du ikke lenger kodekort til sistnevnte, velger du at du har glemt passordet. Da får tidligere brukere av MinID tilsendt først en sms med en kode, og så en link på e-post for å endre passordet.

Også Buypass og Commfides kan brukes til innlogging.

Slik ser du om du har penger tilgode

Om du logger inn via Skatteetatens nettsider eller appen, vil du i begge tilfeller finne selvangivelsen for 2014 som PDF-fil.

Om du har penger til gode eller må betale restskatt, kommer frem på nest siste side, under teksten «Foreløpig beregnet skatt til gode (uten renter)».

Er det et minus foran beløpet, skylder du skatt, hvis ikke har du fått penger igjen på skatten, se eksempel på bildet under.

Fra i dag kan alle sjekke selvangivelsen


LES OGSÅ: I år slipper du Java når du sjekker selvangivelsen

Her finner du fradrag du mangler

I fradragsveilederen krysser du av det som er relevant for deg, og får opp mulige fradrag. Foto: ILLUSTRASJON
I fradragsveilederen krysser du av det som er relevant for deg, og får opp mulige fradrag. Foto: ILLUSTRASJON Vis mer


Når du sjekker selvangivelsen, er det viktig å passe på at tallene stemmer, og sikre at alle fradrag er kommet med. Dette gjør du enkelt ved hjelp av Skatteetatens fradragsveileder.

Her huker du enkelt og greit av for punktene som er relevant for deg, og får opplyst om hvilke fradrag som kan være relevante.

Eksempelvis blir du spurt om du er medlem i en fagforening, har barn under 12 år og om du har store sykdomsutgifter. Disse punktene kan kvalifisere for foreldrefradrag, fagforeningsfradrag og fradrag for store sykdomsutgifter, som etter mye frem og tilbake er videreført for 2014.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer