Fra FixTelecom til Briiz

FixTelecom-kunder blir i disse dager overført til Briiz Telecom, og får dermed snart summetone igjen. Likevel: Det er ikke sikkert de er det beste alternativet for deg - sjekk hvilket selskap som passer deg best.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Trykker du på lenkene til høyre ser du våre tidligere artikler om rotet i FixTelecom, og nå er altså rådet fra forbrukerombud Bjørn Erik Thon krystallklart: " - Ikke betal regninger fra FixTelecom som du ikke er helt sikkert på at du er forpliktet til å betale."

Trikset er altså å bestride kravet og kreve at FixTelecom skal dokumentere at kravene er riktige.

Hektisk møtevirksomhet

Hvilken IP-telefoni leverandør anbefaler du?

(Avsluttet)
Telio(38%) 373
OneCall(12%) 112
TeleVoIP(9%) 87
IP24(8%) 80
Telenor(6%) 57
Briiz(5%) 51
BlueCom(5%) 51
NextGenTel(5%) 49
Tele2(4%) 34
Phonect(2%) 24
BKK(2%) 22
Lyse Energi(2%) 17
LOS(1%) 9
Foon(1%) 5
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Det er nemlig ikke bare privatpersoner som har hatt problemer med FixTelecom. Også fasttelefonileverandøren MCI Norway hevder at FixTelecom ikke har oppfylt sine forpliktelser mot dem. Nå vil de derfor at Briiz Telecom skal ta over som tilbyder, og dermed kan opp mot 30.000 kunder bli overført.

Du kan selv velge leverandør

Hvis du i dag har FixTelecom vil du altså bli automatisk overført til Briiz, men husk altså at du står helt fritt til å velge den operatøren du selv ønsker. Du finner de ulike IP-telefoni-leverandørene og hvilke priser de tar i DinSides telefonkalkulator.

Det er enda ikke sikkert hvilke utspill FixTelecom vil komme med i denne forbindelse, men ettersom Post og Teletilsynet fremdeles ikke har fått noen tilbakemelding på de kravene de fremmet mot selskapet på vegne av illsinte kunder, er det vel lite som tyder på at noe svar vil komme. Post- og teletilsynet truer forøvrig først nå med å stenge FixTelecom ute fra deres prissider. Selv fjernet vi selskapet fra vår telefonkalkulator allerede 8. juni.

- Kundene må uansett ikke bli kasteballer mellom selskapene i denne saken, sier Bjørn Erik Thon på Forbrukerombudets nettsider. Briiz Telecom har derfor lovet at telekunder som ikke vil flyttes over til firmaet skal få muligheten til å si opp kontraktene sine selv om de fortsatt er i bindingstid.

Husk altså at du står helt fritt til å velge den operatøren du selv ønsker! Trykk her for å se de ulike IP-telefoni-leverandørene og hvilke priser de tar

Kilde: Forbrukerombudet.no og Post- og teletilsynet.