<strong>STENGT:</strong> Butikkene holder stengt, men nettsiden er fortsatt i drift. Mandag ettermiddag fungerer det helt fint å laste ned bilder til egen datamaskin. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
STENGT: Butikkene holder stengt, men nettsiden er fortsatt i drift. Mandag ettermiddag fungerer det helt fint å laste ned bilder til egen datamaskin. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

FotoKnudsen er begjært konkurs

Minnebanken i drift inntil videre. Ingen grunn til umiddelbar panikk for bildene dine.

Publisert
Sist oppdatert

FotoKnudsen har i dag begjært selskapet konkurs. Ingen av kjedens 23 butikker holder åpent i dag, og om lag 200 ansatte står uten jobb.

Det er med stor beklagelse at styret i Fyllingsdalen Foto AS, tidligere FotoKnudsen AS, besluttet å begjære selskapet konkurs 11.2.2013. Vi beklager de ulemper dette medfører for våre kunder. Det jobbes med å finne gode løsninger for å ivareta våre kunder på en best mulig måte. Dette gjelder både lagringstjenesten, Minnebanken, analoge filmer og alle bestillinger i produksjon. Vi vil fortløpende oppdatere fotoknudsen.no med mer informasjon, skriver selskapet på sine nettsider.

Opp til bostyrer

Daglig leder Ole Bjørn Knudsen oppgir til DinSide at det foreløpig ikke er utnevnt noen bostyrer for konkursboet. På spørsmål om hva som skjer med kundene og lagrede bilder svarer han:

– Nå blir det opp til bostyrer å ivareta kundenes interesser. Vi kommer til å holde nettsiden og minnebanken åpen så lenge vi får anledning til det. Jeg kan ikke forestille meg at kundenes bilder ikke blir ivaretatt på en god måte, sier Knudsen til DinSide.

Les også: Se opp for falske nettbutikker

<strong>USIKKERT:</strong> Hva som skjer videre med FotoKnudsen vet vi ikke ennå, men de beklager ulempene via lapper på de stengte butikkdørene, og på nettet.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
USIKKERT: Hva som skjer videre med FotoKnudsen vet vi ikke ennå, men de beklager ulempene via lapper på de stengte butikkdørene, og på nettet. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer


Minnebanken fortsatt oppe

For kunder som har lagret bildene sine i FotoKnudsens minnebank er det fortsatt mulig å logge seg inn. Er du redd for hva som vil skje med bildene dine, kan det være lurt å laste ned bildene til egen datamaskin og heller ta i bruk en alternativ bildelagringstjeneste.

Mandag ettermiddag går det også fint å laste ned bilder fra minnetjenesten.

Dersom som mange forsøker å laste ned sine lagrede bilder samtidig, er det naturlig om det oppstår problemer med løsningen. Her er det sikkert rom for å være litt tålmodig. Informasjon fra Ole Bjørn Knudsen tilsier at minnebanken ikke vil stenges over natten.

Her er noen alternativer

Det finnes en rekke tjenester som tilbyr lagring av bilder (og andre filer) på eksterne tjenester. En av de mest populære tjenestene heter Dropbox, mens andre alternativer som Microsofts Skydrive, Google Drive, norske Jotta eller ganske ferske Cubby også kan være verdt å sjekke ut.

Alle disse tjenestene tilbyr et visst antall gigabyte gratis lagringsplass, men har du et stort fotoarkiv må du forvente å betale for lagring av bildene dine i nettskyen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer