Fotografen: Produktet i fokus

- Det er viktig å sørge for at bildet er renest mulig, slik at all fokus er på produktet, sier fotograf Trine Thorsen.


Ren bakgrunn
Skal du ta bilde av et par sko, er det forsåvidt ganske greit: Plasser dem mot en ensfarget bakgrunn.

- Hvitt er greit og forsvinner nesten som bakgrunn, og er med på å sette produktet i fokus, sier Thorsen.

Er det en kjøkkeninnredning du skal ta bilde av blir det litt verre, men du kan allikevel rydde litt opp: Fjern gryter, kaffetrakter, bilder på veggen og gamle oppvaskkoster. Barnetegningen på kjøleskapet du synes er supersøt trekker oppmerksomheten vekk fra produktet.

Fotografen: Produktet i fokus
Hvilke sko har du mest lyst på? Faksimile fra www.ebay.com
Hvilke sko har du mest lyst på? Faksimile fra www.ebay.com Vis mer


Lys
Å fotografere betyr egentlig "å tegne med lys". Det er nemlig ikke likegyldig hvordan du lyssetter det du skal fotografere. Det skal ikke så store forskjeller til i den ene eller den andre retningen før du mister alle detaljer. Og hvis bildet er så lyst eller mørkt at produktet fremstår som endimensjonalt er sjansen stor for at kjøper heller vil prøve å finne en annen selger.

- Dagslys er den beste lyssettingen i de fleste sammenhenger, sier Thorsen. - Da får man mye gratis.

Er produktet, eller deler av det, laget i lysreflekterende materiale? Da er det viktig å passe på hvordan du bruker blitzen, eventuel kutte den ut helt.

Fokus
Et av de andre stalltipsene fra Thorsen er å gå tett innpå motivet. Jo nærmere du går, jo større fokus blir det på produktet. Dessuten bør du prøve å gjøre gjenstanden så kompakt som du kan, uten at det blir vanskelig å se hva det er. For eksempel: Skal du ta bilde av et smykke med anheng trenger du ikke legge selve halsbåndet ut i en stor sirkel. Det er anhenget som vil avgjøre om noen vil kjøpe, så du kan trygt legge selve kjedet sammen og fokusere på anhenget.

Husk også: Når en potensiell kjøper først har klikket seg inn på din annonse, kan han se store bilder der flere detaljer er synlig. Men det lille bildet kan være den avgjørende faktoren for å vekke interessen.

Trykk her for å lese rådene fra tekstforfatteren.

Les mer:

  • DinSide Data: Bilde- og grafikkbehandling
  • Ekstern lenke:

  • Tips til fotografi og bildebehandling fra fototips.no
  • www.trinethorsen.com