Biler uten forsikring:

Fortsatt over 30.000 uforsikrede kjøretøy i Norge

33.821 norske kjøretøy er fortsatt uten forsikring, til tross for at de som ikke forsikrer kjøretøyene sine i ett år har fått bøter på 150 kroner dagen.

KAN BLI VELDIG DYRT: Ikke bare får du dagbøter på 150 kroner for å ha uforsikret bil – du kan også bli erstatningspliktig for millioner om uhellet er ute. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix
KAN BLI VELDIG DYRT: Ikke bare får du dagbøter på 150 kroner for å ha uforsikret bil – du kan også bli erstatningspliktig for millioner om uhellet er ute. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det viser tall fra Trafikksikkerhetsforsikringen, ifølge P4.

– Jeg forstår ikke at folk våger å ha kjøretøy uten forsikring, det er komplett uforståelig, sier leder Roger Stenseth i Trafikksikkerhetsforsikringen, som sender ut gebyrene.

I fjor ble nemlig veiavgiften en del av bilforsikringen og fra 5. mars 2018 ble alle med uforsikrede kjøretøy ilagt et daglig gebyr på 150 kroner dagen.

Et dagsgebyr på 150 kroner hver dag i ett år utgjør 54.750 kroner i bøter. Da er det billigere å ha forsikring, sier Stenseth.

Uten forsikring blir bileieren personlig ansvarlig for de ulykkene en forårsaker.

– Man kan bli skyldig mange millioner kroner i erstatning. Det andre er at dersom en selv blir skadd i en ulykke så kan man komme til å ikke få den erstatningen en kunne hatt krav på, sier Stenseth.

Antallet uforsikrede kjøretøy er imidlertid halvert fra mars 2018, da det var 69.397 uforsikrede kjøretøy i Norge.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!