Fortsatt mange jobber

Selv om tusenvis av stillinger er kuttet, er det fortsatt mange sommerjobber å velge mellom.

 Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I år er det drøyt 5 prosent færre sommerjobber å velge mellom enn i fjor.

Sett i sammenheng med de harde finanstidene vi står inne i, og at 2008 var et rekordår for antall sommerjobber, er ikke nedgangen betydelig.

- Vi har et aktivt sommerjobbmarked også i år, konkluderer seksjonsleder Stein Langeland i Nav.

Les også: 11 morsomme sommerjobber

Her finnes jobbene

Nedgangen er størst i yrker som innebærer butikk- og salgsrettet arbeid.

Samtidig er det andre bransjer som fortsatt har et stort behov for sommervikarer. Ifølge Nav er det spesielt virksomheter innen hotell-, restaurant- og transportbransjene som etterspør vikarer. Dessuten er det betydelig etterspørsel i helse- og sosialsektoren.

I skrivende stund ligger det 1093 stillinger i 200 annonser ute på Finn.nos jobbsider, under kategorien sommer/sesong. Kategoriene med flest stillingsannonser er Helse/sosial, Offentlige tjenester/forvaltning og Transport/logistikk/lager.

Les også: Her vil det mangle arbeidskraft om noen år

Arbeidsledigheten i været

Svak nedgang i antallet sommerjobber er ingenting i forhold til de relativt dramatiske arbeidsledighetstallene Nav har presentert de siste månedene.

Arbeidsløshet

Har du mistet jobben det siste året? (Avsluttet)
Nei(66%)
Ja(34%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Ved utgangen av mars var 70.700 personer registrert arbeidsledige, noe som er en økning på hele 69 prosent siden mars i 2008.

- Det er særlig blant unge menn og personer fra bygg, anlegg og industri at arbeidsløsheten øker kraftig, sier Nav-direktør Tor Saglie.

Nedgangen i antallet nye stillinger er betraktelig. I løpet av mars i år ble det registrert 25 prosent færre nye stillinger enn samme periode i fjor, ifølge Nav.

Sulten på jobb?

Sliter du med å komme inn i det svært så pressede arbeidsmarkedet? Du er ikke alene, og med sterk økende ledighet, samt færre tilgjengelige jobber, gjelder det å stikke seg frem. Her er noen av DinSides tips til hvordan du fortest mulig kan komme deg inn i ny jobb:

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!