Faksimilie: Finn.no
Faksimilie: Finn.noVis mer

Forsvarets minesveipere og Stordalens Lexus

Å ha denne bilen i garasjen er helt ok. Men har du denne båten i småbåthavna, har det klikket for deg.

At bilfolket klikker seg inn på en annonse med Lexus LS Hybrid, kommer ikke som noen stor overraskelse. Slike biler går det nemlig ikke mange av på norske riksveier, og når ryktene om at eieren er Petter Stordalen pirrer det garantert nysgjerrigheten hos motormenigheten.

At nordmenn er enda mer interessert i minesveipere, kom imidlertid som en stor overraskelse på oss.

Forsvaret selger tabbeskipene

Hittil har nemlig FINN registrert over 24.000 klikk på minesveiper-annonsen. Det er totalt to krigsskip som skal auksjoneres bort 30. april, og de har begge en minstepris på 1,1 millioner kroner.

- Det er veldig lenge siden vi har hatt så stor interesse for en båtannonse. Jeg kan ikke huske sist, sier Odd Doknæs, salgssjef for båt i FINN i dagens pressemelding.

Men hvem i all verden...

- De fleste er nok bare nysgjerrige, fordi dette er noe litt sært og annerledes, men det finnes også potensielle kjøpere der ute, fortsetter Doknæs.

- Båtene er katamaraner, så de er stødige og egner seg godt i mye sjø. De kan være aktuelle for forskere og selskaper som driver med oppmåling av grunn sjøbunn, fordi dybden bare er to meter, sier Doknæs.

- Det koster rundt 400 millioner kroner å lage en slik båt, så prisen er god. Samtidig hadde det kostet Forsvaret flere millioner kroner å vrake dem. Men kjøper må investere i mye nytt utstyr. Båtene har for eksempel ikke motor, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mest populær?

Finn.no har idag registrert over 24.000 klikk på Forsvarets annonse, mens Stordalens bil har rundt 18.000 klikk.

Fristet? Du finner begge annonsene her:

Minesveiperannonse og Lexus LS 600 H