Førstehjelp for syke menn

Har du en trist og forkjølet mann hjemme som tror at dette er selve slutten? Her er førstehjelpsrådene du trenger:

Ingenting i hele verden er så sykt som en syk mann. Og jeg skal innrømme at noen av disse tipsene er nedtegnet av en tålmodig kjæreste under mine egne perioder med dødelig influensa (også kalt vanlig forkjølelse).

LES OGSÅ SAKEN: TA KNEKKEN PÅ FORKJØLELSEN

1) Store mengder omsorg
Selv den tøffeste mann setter pris på noen vennlige ord og en hånd over kinnet på sengekanten. Varmeflaske på bena, en kald klut på pannen og risting av hodeputen er også sikre vinnere.

2) Ekte sympati
Noen kvinner vil kanskje ymte frempå om at snørr og feber ikke kommer til å ta livet av deg. Det er en stor tabbe.

Ved å antyde at han ikke er så syk som han tror, sier du også at han er en stor pyse som legger seg ned i sykesengen uten grunn. Derfor bør du ta alle symptomer han forteller om på fullt alvor, og si at han er tapper som holder ut så godt som han gjør.

3) Rolig underholdning
Om du trenger en pause fra sykepleien bør du vurdere litt stille underholdning som erstatning. TV og radio passer godt mot slutten av sykeleiet, mens tegneserier pleier å fungere gjennom både feber- og hostetokter. Dine gamle ukeblader kan også brukes om ikke noe annet frister.

4) Store gutter trenger medisin
Halstabletter, nesespray, hostesaft og paracet er selvfølgeligheter ved sengen til en syk mann. Og ikke engang prøv å fortelle ham at han kan stikke ned på apoteket selv.

Regelmessige febermålinger hører også til. Pass på å riste på hodet over de høye temperaturene og fortell at han sikkert må holde sengen enda en stund. (P.S: Om temperaturen er over 40 °C er det mulig at han ikke bløffer, da er det å tide med en telefon til legevakten).

5) Lørdag hele uken
En solid forkjølelse kan ta appetitten fra de fleste. Derfor er det viktig å servere ting som smaker for syke og slappe menn. Vanlige favoritter er druer, sjokoladebiter, kjeks, cola og bestemors favoritt: Kyllingsuppe.

Husk at forkjølede menn trenger mye væske, pøs på med vann, brus, varm te, juice, eller andre ting han liker, men ligg unna alkoholen.

6) Ta vare på deg selv
Begynner du å bli litt mett av evig syt og klage? Bruk denne tiden til å ta vare på deg selv også.

Med gubben lenket til senga kan du selv bestemme i stua uten å måtte rydde i hans rot. Sett deg ned med en god bok, eller kjenn litt på hvordan det er å ha fjernkontrollen helt for seg selv.

LES OGSÅ: SEKS TIPS FOR SYKE BARN

Først opprettet 27.01.07
Sist oppdatert 08.11.07