Forslag om økt tollgrense avvist

Oslo (NTB): Et forslag om å heve beløpsgrensen for tollfri import av varer fra utlandet fra 1. januar 2006 ble avvist av stortingsflertallet torsdag.

Publisert
Sist oppdatert

Slipp unna julemomsen

  1. Forslag om økt tollgrense avvist


Forslaget om å heve beløpsgrensen fra 200 kroner til 1.000 kroner fikk bare Frps støtte, og partiet anklager Ap, SV og Sp for å svikte løfter.

- Sentrale representanter for Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet lovet i valgkampen 2005 at satsen for tollfri import skulle økes, mener Frps Ulf Leirstein, som sto bak forslaget.

Bakgrunnen er at alle vareforsendelser med verdi på over 200 kroner må fortolles ved import, eksempelvis CD-plater og DVD-filmer. Det medfører at mottaker må betale moms på både varens verdi og fraktomkostningene.

Varer med verdi under 200 kroner kan importeres fritt, med unntak av tobakk og alkohol.

Grensen på 200 kroner har ligget fast siden 1975, mens en indeksregulering til dagens nivå vil innebære en grense på rundt 1.000 kroner. (©NTB)

[email protected]

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer