Forskjell praktikant og au pair?

En praktikant skal jobbe som barnepasser og i tillegg til lønn også få dekket kost og losji. Til sammenligning har au pair-ordningen fokus på utdanning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Ved et midlertid opphold hos vertsfamilien skal unge utlendinger, riktignok mot noe arbeid, øke sine språkkunnskaper og allmennutdanning ved å få bedre kjennskap til Norge.

En au pair er altså i Norge for å lære en annen kultur og et annet språk, det er i tillegg flere regler rundt au pair-ordningen enn når det gjelder praktikanter. Au pairer har for eksempel maksimalt 30 arbeidstimer i uka, og må som hovedregel være mellom 18 og 30 år.

Skal du ha en au pair må oppholdet ha et utdanningsmessig og et kulturelt formål. Au pairen skal arbeide i en vertsfamilie som prater norsk i dagliglivet, og som ellers representerer norsk kultur.

En au pair skal i tillegg i større grad anses som et familiemedlem, og ikke som en ansatt. Hvorvidt det blir fulgt i praksis er en helt annen sak.

Har du lyst på en au pair, har UDI informasjon om hva som skal til for å få arbeidstillatelse til au pairen. I tillegg kan du søke på "ungdomsutveksling" hos Gule Sider.no.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!