Flere av Lånekassens kunder venter på gjeldsbrevet de trenger for å få utbetalt pengene. Foto: Lånekassen
Flere av Lånekassens kunder venter på gjeldsbrevet de trenger for å få utbetalt pengene. Foto: LånekassenVis mer

Forsinkelser hos Lånekassen

Det oppstod en feil ved utsendelse av gjeldsbrev.

Flere av våre kunder har dessverre opplevd å få SMS eller e-post med beskjed om at gjeldsbrevet er sendt ut, men har ennå ikke mottatt det. Det skyldes en feil ved utsending av gjeldsbrev, skriver Lånekassen på sine nettsider.

Det er kunder som har fått SMS eller e-post om at gjeldsbrev er sendt ut i perioden 12.–18. august, som er berørt av feilen.

Gjelder 35.000 kunder

- Det rammer både ferske studenter og de som har fått lån tidligere, og det er rundt 35.000 studenter om er rammet av forsinkelsen. Forsinkelsen vil variere fra 1-2 dager og opptil en uke, sier informasjonsrådgiver Christin Dammen til DinSide.

Alle kundene dette gjelder, vil motta gjeldsbrevet i løpet av denne uken, altså uke 34, lover Lånekassen.

Du som er kunde trenger ikke å gjøre noe. Vi ber spesielt om at du ikke ringer eller sender e-post for å etterlyse gjeldsbrevet. Lånekassen rydder opp i dette så fort som mulig.

Lånekassen beklager sterkt det som har skjedd.

>>> Del opp studiegjelden!

Slik får du pengene

For å få utbetalt pengene fra Lånekassen, må du følge denne prosedyren:

  • Skriv under på gjeldsbrevet og send det i retur til Lånekassen.
  • Lånekassen må motta bekreftelse fra skolen på at du har opptak. Du må derfor huske å betale semesteravgift og melde deg opp til eksamen.
  • Lånekassen må ha en gyldig bankkonto registrert på deg.
  • Når gjeldsbrev, opptak og kontonummer er ok, overfører Lånekassen pengene til deg. Vær oppmerksom på at det tar tid å få registrert at gjeldsbrev er mottatt, og at opptak er bekreftet.
  • Artikkelen fortsetter under annonsen

    Basisstøtten til høyere og annen utdanning i 2011-2012 er på totalt 45.400 kroner per semester. 18.160 kroner blir utbetalt 15. august (eller senere hvis gjeldsbrev og semesteravgift blir forsinket), og 6.810 kroner utbetales den 15. hver måned til og med desember. Disse beløpene gjelder dersom du er student og har fått innvilget støtte til fulltidsutdanning.