Forsikringsskolen

Trenger jeg den forsikringen, er den dyrere enn konkurrentens, og hva med vilkårene? Dette er bare noen av svarene Forsikringsskolen skal gi deg

Med Forsikringsskolen ønsker vi å gi deg oversikt over forsikringer du må ha, forsikringer du bør ha og hvilke forsikringer du godt kan holde deg unna. Vi skal selvsagt også sammenligne selskapenes produkter, priser og betingelser.

Bilforsikring

De aller fleste av oss syns det er dyrt å forsikre bilen. Trikset er alltid å sammenligne prisene i de ulike selskapene - det kan du spare tusenlapper på.

Pass på når du skal leie bil i utlandet. Hvorfor får du vite i denne artikkelen.

Boligforsikring

Dersom du har innstallert et forsikringsgodkjent alarmanlegg i boligen din, kan du regne med rabatter på innbo- og villa/hjemforsikringen din. Du får oversikten her.

Antall rettsaker og tvister om mangler ved boliger har eksplodert siden 1993, og forsikringsbransjen har øynet muligheten til å presentere et nytt produkt: Eierskifteforsikringen. Les mer om eierskifteforsikring her.

Diverse

Trenger vi egentlig forsikringer. NAF-advokat Carl Hermansen går i denne artikkelen hardt ut mot landets forsikringsselskap.

Helseforsikring

I løpet av de siste årene har det dukket opp flere nye forsikringsprodukter. En av disse er de såkalte sykeforsikringene, også kalt helseforsikringer. Dette er forsikringer som gir den forsikrede øyeblikkelig økonomisk hjelp dersom helsen skulle svikte.

Innboforsikring

Vi har gått gjennom vilkårene i en standard norsk innboforsikring. Det bør du også gjøre for den inneholder sannsynligvis langt mer enn du tror. Vissste du for eksempel at innboforsikringer dekker deg mot erstatningsansvar for skade du påfører annen person eller annen persons gjenstand - både i Norge og i utlandet. Innboforsikringen dekker også rettshjelp dersom noen går til sak mot deg eller at du selv går til sak mot andre. Les mer her.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I hvilke tilfeller faller innboforsikringen bort. dette kan du les mer om i denne artikkelen.

Ikke tegn for mange innboforsikringer! Studenter og skoleelever som ikke bor hjemme dekkes som oftest av foreldrenes innboforsikring. Skal du flytte innen norden eller skaffe deg pendlerbolig behøver du heller ikke tegne ny innboforsikring. Les mer her.

Sykkelforsikring er noe som vanligvis faller inn under innboforsikringen, men den kan også tegnes separat. Les mer om sykkelforsikring her.

Reiseforsikring

Du behøver egentlig ikke reiseforsikring dersom reisen går til et EU- eller EØS land. Dersom du bli syk har du like rett til behandling som landets egne innbyggere. Les mer her.