Gir du bort penger til forsikringsselskapet ditt? Det skal bli enklere å finne ut om du betaler for mye. Foto: PER ERVLAND
Gir du bort penger til forsikringsselskapet ditt? Det skal bli enklere å finne ut om du betaler for mye. Foto: PER ERVLANDVis mer

Forsikringskunder kan glede seg

Det skal bli enklere å finne riktig pris.

Synes du forsikringsmarkedet er uoversiktlig? Da er du ikke den eneste.

DinSide har tidligere satt søkelys på hvordan forsikringsselskapene holder igjen bonus.

Og under Finansnæringens dag denne uken sammenlignet sjefredaktør i Dine Penger Tom Staavi forsikringsbransjen med den kjente prutescenen i filmen Life of Brian.

– Det er ikke bra at forsikringsbransjen opererer på denne måten. Det virker useriøst, sa Staavi, og siktet til de sprikende prisene i markedet.

– Både forsikringsbransjen og forbrukerne vil være tjent med et lavere, jevnere og mer stabilt prisnivå, sa Staavi.

>>> Forsikringen du ikke trenger

Elisabeth Realfsen i Finansportalen har i flere år jobbet for å få forsikringsbransjen med på et sammenligningsverktøy. Foto: Kristina Picard Vis mer


Vil bli bedre

Det er imidlertid bedre tider i vente, skal vi tro optimistene i bransjen. Siden 2008 har prissammenligningstjenesten Finansportalen.no jobbet med et felles sammenligningsverktøy for forsikringer, og nå er det ikke lenge før de første kalkulatorene ligger klare på nettet.

– Fremtidens norske forbrukere vil ha gode sammenligningstjenester for forsikringer på nett, sier Elisabeth Realfsen, daglig leder i Finansportalen.

Hun viser blant annet til markedet i Storbritannia som har 13 prissammenligningstjenester for forsikring. I Storbritannia blir over 50 prosent av alle bilforsikringskjøp initiert av slike tjenester, altså ved at forbrukerne går på nett, sammenligner pris og henvender seg direkte til billigste leverandør via nettet.

Snart kan du, via Finansportalen, sammenligne pris på skadeforsikringer fra flere norske forsikringsselskaper. Allerede i mai blir de første forsikringskalkulatorene forsøksvis lansert.

Hva synes du?

Er forsikringsmarkedet i Norge uoversiktlig? (Avsluttet)
Ja, det er vanskelig å sammenligne tilbudene(90%)
Nei, det er ikke verre enn i andre bransjer(9%)
Vet ikke(1%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


– Bare sett begynnelsen

Det er allerede noen endringer i forsikringsmarkedet i Norge. De mindre selskapene tar markedsandeler fra de større fordi de i mange tilfeller viser seg å være bedre på pris.

Både Staavi, Realfsen og Hege Yli Melhus, konserndirektør i Gjensidige, tror måten å handle forsikring på vil endre seg mye de neste årene.

– Vi tror og håper at produktene vil bli mer gjennomsiktige når vi får sammenlignet dem på Finansportalen, sier Realfsen.