Forsikring mot skilsmisse

I fremtiden kan du kanskje forsikre deg mot skilsmisse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I november i fjor skrev Forbrukerrapportens redaktør, Jarle Oppedal, dette i en kommentar om forsikring: Men kva blir det neste? Forsikring mot konsekvensane av skilsmisse?

Man kan si at fremtiden kanskje har kommet raskere, enn Oppedal sikkert ønsker.

Skilsmissedekning

For i dag kan man lese i danske Berlingske Tidende at det nok snart er mulig å forsikre seg mot at mannen eller konen finner en annen.

Avisen mener nemlig å spore at det er oppbrudd i den danske forsikringsbransjen. Blant annet at bransjen har tatt til seg den voldsomme interessen for sunnhetsforsikringer.

Innen lenge kan det nemlig være danskenes daglige liv, som ekteskap og barnas skolegang som forsikres, mener de store selskapene:

- Forsikring av hus og bil er fremdeles relevant, men det er ikke de ting som bekymrer oss og som betyr noe. Det som bekymrer, er om man kan fortsette det livet man lever, og hvilke fremtidsmuligheter man har. Danskene vil gjerne sikre seg at de kan fortsette med den samme levestandarden, sier Jørgen Thau, business intelligence-sjef hos forsikringsselskapet Codan, til Berlingske Tidende.

Skilsmisseforsikring

Er det en forsikring du ville kjøpe? (Avsluttet)
Ja(57%) 119
Nei(18%) 38
Er ikke gift(18%) 37
Vet ikke(7%) 14
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Codan har analysert hva som betyr noe for danskene, nemlig den enkeltes arbeidsmessige og familiemessige situasjon.

Han mener derfor heller ikke at det er spor urealistisk med en skilsmisseforsikring. Han forestiller seg at ektepar som tegner en slik forsikring skal få mulighet til å tilkalle en rådgiver, dersom det er problemer i forholdet.

- Halvparten av ekteskapene i Danmark ender opp i skilsmisse. Det problemet tror jeg helt sikkert at mange er interessert i å håndtere. I en lang rekke ekteskaper skyldes skilsmissene sikkert at man ikke har fått sett på det liv man har sammen, og sett på hvordan kjærligheten trives. Da kunne man snakke med en familierådgiver og få noen muligheter til å løse problemene, sier Thau til Berlingske.

Han ser også for seg muligheten for en forsikring som sikrer hjemmeundervisning til et barn som dumper en eksamen.

Vil leve livet

Hos Forsikringsopplysningen ser man ikke noe galt i disse meldingene fra bransjen.

- Jeg kan godt forestille meg at det er etterspørsel etter eksempelvis en skilsmisseforsikring, sier konsulent Christian Skødt i Forsikringsopplysningen.

Heller ikke hos selskapet TrygVesta utelukker man skilsmisseforsikring.

- Folks største bekymring er om de mister muligheten til å leve det livet de gjør nå, sier Troels Rasmussen, kommunikasjonsdirektør i TryvgVesta, til Berlingske Tidende.

Kilde: Forbrukerrapporten og Berlingske Tidende.

Les mer om forsikring: