Forklaringer til pristest

>> Pristest av dagligvarer for september 2011

* Basilikumplante: Her har vi samlet inn prisene på billigste tilgjengelige krydderplante av typen basilikum. Størrelsene på pottene varierer fra butikk til butikk, og størrelsen på selve plantene varierer innad i hver butikk. Det er derfor bare mulig å sammenlikne stykkpris, ikke volumpris. Det samme gjelder produkter som for eksempel asparges, der butikkene opererer med pris per bunt, selv om vekten på bunten varierer.

** Kyllingfilet og –kjøttdeig: Her har vi forutsatt en pakke med filet og kjøttdeig i henholdsvis 300 og 400 grams størrelse. Dersom butikkene har hatt andre størrelser, har vi plukket en pakning som er omtrent like stor, og størrelseskorrigert prisen.

*** Grillpølser: Samtlige butikker, med unntak av Rema 1000, har kunnet tilby kundene sine merkeproduktet Gilde Grillpølser (600 gram). Produktet er tatt ut av sortimentet til Rema 1000s butikker i Oslo, slik at kunden ikke har mulighet til å kjøpe dette produktet her. Her har vi i pristesten valgt Finsbråtens grillpølser (500 gram), fordi produktet minner mest om pølsene fra Gilde. Av alle produktene i Rema 1000s sortiment i de pristestede butikkene, er det disse pølsene som er mest likt med tanke på størrelse og kjøttinnhold. Kjøttinnholdet er riktignok noe høyere enn i Gilde-pølsene, men er altså det nærmeste du kommer tilsvarende vare i Rema 1000s butikker. Rema 1000 mener det er riktigere å sammenlikne deres pølser fra Nordfjord. Grillpølsene fra Nordfjord er (i de pristestede butikkene) bare tilgjengelig i 900 gramspakker, dessuten avviker kjøttandelen i disse pølsene mer fra Gildes pølser, enn det Finsbråtens pølser gjør. Vi har derfor valgt å beholde Finsbråtens pølser i handlekurven.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forklaringer til pristest