- Noe utstyr vil kanskje ikke ha plass til eller tåle denne type belastning og derfor må treningen tilpasses den enkelte. Illustrasjonsfoto. Foto: Science Photo Library
- Noe utstyr vil kanskje ikke ha plass til eller tåle denne type belastning og derfor må treningen tilpasses den enkelte. Illustrasjonsfoto. Foto: Science Photo LibraryVis mer

Forbyr fete å bruke gymmen

Fikk beskjed om å gå av spinningsykkel.

Amerikanske Sandra Ruiz ble nylig medlem på treningssenteret Mademoiselle Fitness Center i Oklahoma City, for å bli kvitt de ekstra kiloene hun la på seg under svangerskapet.

Men under en treningsøkt på treningsstudioet fikk hun beskjed av en ansatt å gå av den stasjonære sykkelen hun trente på, fordi hun var for overvektig.

- Vedkommede sa jeg ikke kunne bruke sånne apparater fordi jeg er så overvektig. Alle rundt meg så hva som skjedde, og jeg ble veldig lei meg, for jeg er ikke akkurat fornøyd med vekten for tiden, sier kvinnen, ifølge AOL Health.

Les også: Men bedre å være overvektig og trent enn slank og utrent

Kunne dette ha skjedd i Norge? Les mer lengre ned.

- Bedre å gå rundt aerobicsal

Kvinnen, som veier 175 kilo, ble oppfordret til å gå rundt i en treningssal. Dette synes Ruiz var en dum idé, for å gå er jo noe hun kan gjøre gratis ute.

- Hvis de ikke ønsker å ha overvektige personer på apparatene sine, burde de ha gitt beskjed. Hadde vi visst, hadde vi ikke kommet hit, sier hun, og legger til at hun nå vil melde seg ut av treningssenteret.

Les også: Åtte grunner til økende fedme

Har blitt informert

Eieren av treningssenteret sier imidlertid at Ruiz ved innmelding ble informert om at hun ikke kunne bruke visse treningsapparater. Det er på grunn av sikkerhetsmessige årsaker og fordi det er vektgrenser på enkelte apparater.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ruiz derimot sier hun aldri har fått denne beskjeden.

Eieren har nå latt Ruiz si opp kontrakten, uten å måtte betale noe ekstra for dette.

Nå spør sikkert mange seg om dette kunne ha skjedd i Norge. DinSide Helse har snakket med ELIXIA.

Hold deg i form i ferien. Dette gjør du

Men treningen må tilpasses

Administrerende direktør Ståle Angel, kunne dette ha skjedd hos dere?

- Nei, vi vil ikke forby sterkt overvektige i våre sentre, sier han.

Samtidig legger han til at treningen må tilpasses den enkelte.

- Noe utstyr vil kanskje ikke ha plass til eller tåle denne type belastning og derfor må treningen tilpasses den enkelte. Vi har hatt tilfeller der ekstremt overvektige ikke får plass i en maskin og derfor blitt anbefalt alternative apparater eller andre øvelser, sier han, og legger til at det «heldigvis» ikke er så mange av deres medlemmer som sliter med denne type problemer.