Samle kontoer fra flere banker ett sted

Forbrukerrådet: - En super banktjeneste for forbrukerne

Nå kan Danske Banks kunder få full kontooversikt i mobilbanken, også fra andre banker.

KONTOKONTROLL: Nå kan du få oversikt over alle dine bankkontoer i samme mobilbank hvis du er Danske Bank-kunde. Snart vil flere banken komme med samme tilbud. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
KONTOKONTROLL: Nå kan du få oversikt over alle dine bankkontoer i samme mobilbank hvis du er Danske Bank-kunde. Snart vil flere banken komme med samme tilbud. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke uvanlig å ha bankkontoer hos mer enn én bank.

- Moderne bankkunder avslutter i mindre grad relasjonen til sine tidligere banker, de bare tar i bruk nye banker i tillegg. Da vil de også normalt ha kontoer i flere banker, sier Jorge Jensen i Forbrukerrådet.

Derfor får du en stor fordel nå dersom du er Danske Bank-kunde. Som første aktør i Norge gir banken deg nemlig muligheten til å sjekke alle dine kontoer, fra ulike banker, på ett sted, nærmere bestemt i deres mobilbank.

Videreutvikler løsningen framover

- Vårt mål som bank er å gi kundene våre finansiell trygghet gjennom enkle dagligbanktjenester. Sånn sett passer den nye tjenesten oss som hånd i hanske, og jeg kan nærmest garantere at flere banker vil følge etter, sier digitaldirektør Johanna Herbst i en pressemelding.

Til Dinside sier Herbst at det først og fremst er i mobilbanken alle kundens kontoer samles på ett sted, da det er denne som brukes mest, men på sikt blir også tjenesten tilgjengelig i nettbanken.

Når det gjelder å overføre penger fra konto i én bank til konto i en annen, er dette ikke mulig ennå. Det er imidlertid det neste naturlige steget, ifølge digitaldirektøren.

- Gjør hverdagen lettere for forbrukeren og banken

Jensen i Forbrukerrådet mener at dette rett og slett er en «super tjeneste». Den vil gi bedre oversikt, og vanner ut betydningen av produktpakker som virker konkurransehindrende.

- Vi har vært i dialoger med mindre banker som har lyst å lansere gunstige bankkontoprodukter, men som de ikke får ut i markedet, fordi kundene sitter fast i produktpakker. Løsninger som dette vil gjøre hverdagen for disse bankene bedre, sier Jensen til Dinside.

Den nye løsningen kommer i kjølvannet av det nye betalingstjenestedirektivet PSD2, som blant annet har mål om å legge til rette for økt konkurranse i bankmarkedet.

DNB og Nordea vil følge etter

Og, som Herbst i Danske Bank spår, er flere banker beredt til å tilby samme mulighet for kundene til å samle alle sine bankkontoer. Cecilie Skjennald i DNB sier at PSD2 åpner opp for mange nye muligheter når det gjelder deling av data og inkludering av ulike tjenester i egne kanaler.

- Dette er tjenester vi har varslet at vil komme, og det er noe vi jobber med, sier Skjennald.

Også Nordea jobber med en kontosamlende løsning. Funksjonen vil bli implementert i mobilbanken og tilgjengeliggjort for deres kunder i 2019, ifølge kommunikasjonssjef Synne Ekrem.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!