Forberedelser

Får du fartsstriper eller et ujevnt resultat er sjansen stor for at feilen er din. Slik klargjør du huden til selvbruningssprayen.


For best mulig resultat bør du følge følgende fremgangsmåte:

 • Skrubb
  Bruk en peelingkrem eller et annet eksfolierende produkt på de områdene du vil bli brun på. Skrubb ekstra godt på steder med hard hud, som for eksempel føttene og albuene. Om du hopper over dette kan fargen ta ujevnt, eventuelt skalle av ujevnt, noe som ikke blir særlig lekkert.
 • Fuktighet
  Ikke alle produsentene anbefaler dette, men vi fikk best resultat med samtlige produkter på de områdene som allerede var blitt smurt inn med en fuktighetskrem. Slik forhindrer du at fargen tar bedre der du har tørr hud (eller som en utålmodig tester så fint uttrykte det: Oransje fartsstriper.
 • Vask hendene
  Det er viktig å vaske hendene etter du smurt ut sprayen. (Ingen av alternativene vi prøvde var som spraykabinettene i salong, der en blir jevnt lakkert og slipper kliss på hendene.) Om du sprayer hele kroppen bør du vaske hendene underveis, gjerne hvert femte minutt, slik at fargen ikke rekker å utvikle seg før du er ferdig med kroppen.

 • Beregn nok tid
  En ting er tiden det tar å spraye og smøre seg inn - en annen ting er hvor lang tørketid produktet trenger. Mens noen av produktene trakk helt inn i huden på få minutter, brukte andre opptil en time på å tørke. Hopper du rett til køys i hvite lakener eller tar på deg lyse klær rett etter påføring kan du fort få en litt ubehagelig overraskelse.